Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перинатальний центр необхідно добудувати, але встановити жорсткий аудит за використанням коштів – Валерій Баранов

20 березня 2014 - 16:52

Перинатальний центр необхідно добудувати, але встановити жорсткий аудит за використанням  коштів – Валерій Баранов

У ході тридцять третьої позачергової сесії обласної ради шостого скликання запорізькі депутати проголосували за внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік. Засідання відбулося за участю голови обласної державної адміністрації Валерія Баранова.

Зміни внесені в частині розподілу вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету, що склався станом на 01.01.2014 в сумі 63,5 млн. грн. та залишку коштів спеціального фонду - 59,1 млн. грн.

Так, із 63,5 млн. грн. 33 млн. грн.. спрямовані на збільшення асигнувань головним розпорядникам коштів обласного бюджету на погашення кредиторської заборгованості та фінансових зобов’язань, що склалися у зв’язку з несплатою територіальними органами Державної казначейської служби України платіжних доручень. Кошти виділені Запорізькому обласному контактному центру, Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Департаменту охорони здоров’я ОДА, Департаменту соціального захисту населення, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА, управлінню молоді, фізичної культури та спорту ОДА, службі у справах дітей ОДА, обласній раді.

Із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) передано 15,115 тис. грн.. та 1,6 млн. грн . - на здійснення капітальних видатків.

Крім того, на реалізацію заходів поточного року спрямовано 30,5 млн. грн. – на придбання та налагодження обладнання для Запорізького обласного контактного центру; придбання основних засобів для інтернатних закладів освіти; завершення реконструкції котелень Чернігівської загальноосвітньої школи-інтернату, Запорізького навчально-реабілітаційного центру-інтернату «Оберіг», Кам’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату; проведення капітальних ремонтів котелень тощо.

У ході обговорення змін пролунала пропозиція перенести питання виділення коштів на завершення реконструкції Запорізького обласного перинатального центру на наступне засідання.

- Зрозуміло, що по фінансуванню будівництва перинатального центру залишається багато «темних» питань, але було б нерозумно не добудувати майже закінчений об’єкт, який так необхідний нашим жінкам. Треба виділити кошти, але здійснювати жорсткий аудит їх використання, - висловив переконання Валерій Баранов.

Депутати підтримали пропозицію очільника регіону та проголосували за виділення коштів.

Понад 7,9 млн. грн. виділено Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на реалізацію заходів таких програм: Обласної програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення «Назустріч людям» на 2011-2014 роки, «Дитяча онкогематологія та гемофілія» на 2013-2018 роки, Цільової соціальної програми профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів у Запорізькій області на 2014 - 2016 роки, Програми профілактики та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань у Запорізькій області на 2013-2017 роки», Програми протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів у Запорізькій області на 2012-2015 роки, Програми боротьби з онкологічними захворюваннями в Запорізькій області на період до 2016 року тощо.

Також передбачено кошти для Програми розвитку молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах Запорізької області  на 2014-2018 роки, Комплексної обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, підтримки сім’ї, молоді, гендерного паритету та протидії торгівлі людьми на 2012-2016 роки, Регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області», Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства Запорізької області на 2010-2014 роки, Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – II», Програми „Стратегія залучення інвестицій в економіку Запорізької області на 2009 - 2015 роки тощо.

У зв’язку з внесенням змін до проекту рішення «Про Перелік заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів за рахунок фондів охорони навколишнього природного середовища місцевих бюджетів у 2014 році» збільшено бюджетні призначення на 34,6 млн. грн.

Також вирішено, як розподілити кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, обласного дорожнього фонду, субвенції на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»