Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Завдання №1 для лікувальних закладів – створити атмосферу ввічливості»

21 березня 2014 - 13:59

Петро Гончарук: «Завдання №1 для лікувальних закладів – створити атмосферу ввічливості»

 Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів прес-конференцію, під час якої ознайомив журналістів з новим механізмом призначення на посади керівників структурних підрозділів в органах виконавчої влади – через погодження з професійною спільнотою та громадськістю. Однією з перших таким чином була заповнена вакансія директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. Із трьох запропонованих кандидатур найбільшу підтримку на громадському обговоренні отримала Наталія Мотовиця, яка раніше вже очолювала цей підрозділ.

Петро Гончарук та Наталія Мотовиця окреслили першочергові завдання, які треба вирішити в галузі.

- Завдання №1 для лікувальних закладів – створити атмосферу ввічливості. Нам усім доводиться бути в лікарнях, де часто зустрічаємося з грубістю, а то й хамством медперсоналу. Це треба викорінювати і ця справа не потребує коштів. Усі – від санітарки до головного лікаря – повинні зрозуміти, що за неетичну поведінку по відношенню до пацієнтів будуть нести відповідальність, - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

З цією метою у всіх медичних закладах будуть оприлюднені номери телефонів, за якими можна повідомити про факти нештатного поводження медперсоналу. Також буде підвищено увагу до функціонування «скриньок довіри».

Ще одна проблема, яку найближчим часом треба вирішити за участю громадськості, - конфлікт навколо керівника Центру екстреної медичної допомоги, якому частина працівників висловила недовіру.

Також ішла мова про загальні проблеми галузі. Петро Гончарук повідомив, що створено комісію, яка проведе інвентаризацію об’єктів медичної сфери, де розпочато будівництво чи реконструкцію –обласного онкодиспансеру, диспетчерської Центру екстреної медичної допомоги  тощо.    

- Потрібно з’ясувати стан виконання робіт, ступінь готовності кожного об’єкта, скільки коштів треба вкласти. Сьогодні вирішено завершити реконструкцію другої черги обласного перинатального центру, де ступінь готовності сягає 80%. Нагально потребує розширення прийомне відділення онкодиспансеру. Будемо вишукувати всі можливості, щоб завершити роботи, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець підкреслив, що головне сьогодні – зберегти стабільність роботи галузі, забезпечити якість надання медичних послуг і рухатися далі шляхом упровадження ефективних реформ.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович