Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Боротьба з корупцією – запорука створення сприятливого бізнес-клімату в регіоні

21 березня 2014 - 15:52

В обласній державній адміністрації відбулося засідання регіональної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке провів перший заступник голови ОДА (стажування) Григорій Самардак. Учасники заходу - представники Гільдії підприємців Запорізької області, регіонального відділення ВА «Український ринок», ГО «КіМ», підприємці та громадськість.

- Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов поставив завдання: налагодити діалог з бізнесом, з’ясувати проблемні питання, які існують, та разом напрацювати перелік ініціатив щодо змін законодавства, які будуть передані центральним органам влади, - окреслив основну мету засідання Григорій Самардак.

Представник обласної виконавчої влади озвучив ряд чинників, які, на його переконання, заважають працювати бізнесу. Серед них – неефективна система державного управління, регіональної та регуляторної політики, «тіньове» управління державою, зловживання монопольним становищем державних та комунальних підприємств. Та серед головних пріоритетних завдань нині – боротьба з корупцією.

Таку тезу підтримав  президент Гільдії підприємців Запорізької області Леонід Яковенко, який висловив глибоке переконання, що всі сьогоденні проблеми бізнесу – через корупційні складові, які процвітають у дозвільних та контролюючих органах.

Багато питань підприємець має до водо-, тепло- та енергопостачальних підприємств-монополістів. За його словами, керівники цих організацій самі створюють перепони, а потім пропонують звернутися до приватних фірм, які «допоможуть» вирішити питання за окрему платню.

Від учасників прозвучала пропозиція перевести взаємодію підприємців з дозвільними органами у форму роботи за принципом «єдиного вікна», яка вже набула позитивного досвіду в минулі роки. Як відомо, дозвільні центри, які мають працювати за такою системою, були створені в усіх районах області. Разом з тим, за словами Миколи Погрібняка, протягом 2013 року в шести районах області в таких центрах не була видана жодна довідка.

У ході засідання йшлося і про необхідність переглянути законодавчі документи та регуляторні акти, які передбачають корупційну складову.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович