Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прийомні батьки підвищують свій виховний потенціал

24 березня 2014 - 11:34

Прийомні батьки підвищують свій виховний потенціал

У Запорізькому обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулися навчання 23 прийомних батьків з Великобілозерського, Приазовського, Бердянського, Запорізького, Василівського, Веселівського, Вільнянського, Гуляйпільського та Куйбишевського районів.

За інформацією директора центру Оксани Панікарової, із 185 прийомних сімей та 15 дитячих будинків сімейного типу 116 потребують підвищення виховного потенціалу.

- Успішне функціонування прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу – важливе завдання центрів соціальних служб. На долю дітей-сиріт випали тяжкі випробування, їх психіка, частіше за все, зазнає чималих травм, тому виховувати їх складніше, ніж рідних дітей. Прийомні батьки та батьки-вихователі мають кваліфіковано здійснювати виховання, забезпечувати сприятливі умови для життя та розвитку дитини, - відзначила Оксана Панікарова.

Зважаючи на це, основне завдання таких навчань - формування компетентності, підвищення та поглиблення виховних можливостей, а також удосконалення вміння налагоджувати стосунки в сім’ї на засадах партнерської взаємодії, взаєморозуміння, поваги і любові.

Особливість навчання полягає в тому, що прийомні батьки самостійно визначають проблемні питання. Виходячи з цього, до проведення навчання залучаються профільні спеціалісти як державних, так і громадських благодійних організацій.

У ході семінару були порушені такі теми: «Методи сімейного виховання. Методи покарання та його наслідки», «Проблемна поведінка дитини. Чинники, які сприяють її виникненню», «Психологічні особливості виховання молодшого шкільного віку. Криза вікового періоду розвитку дитини», «Профілактика залежностей (алкогольної, нікотинової, комп’ютерної)» тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни