Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область приростає природно-заповідними територіями

27 березня 2014 - 09:28

Область приростає природно-заповідними територіями

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації (стажування) Григорія Самардака  відбулося засідання робочої групи з питань збільшення площі природно-заповідного фонду Запорізької області та встановлення їх меж у натурі (на місцевості).

Учасники заходу розглянули стан виконання відповідного розпорядження голови облдержадміністрації та питання щодо надання висновків землевпорядної експертизи Головним управлінням Держземагентства в Запорізькій області  по  проектах землеустрою з організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду.

Григорій Самардак повідомив, що з метою збереження природного та ландшафтного біорізноманіття області головним пріоритетом на 2014 рік буде розробка проектів землеустрою щодо встановлення меж ПЗФ в натурі (на місцевості) за кошти місцевих та обласного фондів охорони навколишнього природного середовища, а також збільшення відсотка заповідності за рахунок створення нових заповідних територій.

За результатами наради  учасникам робочої групи, райдержадміністраціям  надано конкретні доручення щодо реалізації плану заходів, визначених розпорядженням голови облдержадміністрації  «Про збільшення площі природно-заповідного фонду Запорізької області».

На території Запорізької області розташовано 332 території природно-заповідного фонду загальною площею 123228,8 га, з них 23 території - загальнодержавного значення та 309  - місцевого значення. Відсоток заповідності області становить 4,53 %.

Протягом 2013 року було оголошено 15 нових територій природно-заповідного фонду загальною площею 1198,6 га, які розташовані в Оріхівському, Михайлівському, Токмацькому, Куйбишевському та Гуляйпільському районах.

Рішенням Запорізької обласної ради від 20.03.2014 № 24 з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2014 рік передбачено 1004,709 тис. грн. на виконання робіт зі встановлення в натурі (на місцевості) меж 31 території природно-заповідного фонду  області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни