Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Викриття 700 гральних автоматів – перший крок до виводу економіки з тіні та ліквідації корупційних схем»

28 березня 2014 - 14:50

Валерій Баранов: «Викриття 700 гральних автоматів – перший крок до виводу економіки з тіні та ліквідації корупційних схем»

Радикальні заходи із скорочення тіньової економіки, задекларовані головою облдержадміністрації Валерієм Барановим під час вступу на посаду, довели свою ефективність. Так, працівниками управління по боротьбі з економічною злочинністю у взаємодії з працівниками слідчого управління ГУМВС України в Запорізькій області ліквідовано  п’ятдесят підпільних гральних закладів, які працювали роками, наносячи болючого удару по економічній безпеці регіону та психологічному й матеріальному стану громадян, залежних від ігроманії.

Завдяки злагодженим спільним діям голови обласної держадміністрації та правоохоронних органів, професіоналізму виконавців спецоперації, 27 березня поточного року, на підставі ухвал слідчого судді, у 50-ти гральних закладах на території Запоріжжя проведено обшуки, під час яких вилучено понад 700 гральних автоматів та 1,5 млн. грн. готівкових коштів. Як з’ясували правоохоронці, добовий зиск з кожного закладу складав від 50 тис. до 110 тис. грн., тобто понад 2 млн. грн. за місяць.

Подякувавши правоохоронцям та начальнику ГУМВС України в Запорізькій області Віктору Ольховському, голова облдержадміністрації Валерій Баранов зазначив, що боротьба з корупцією триватиме в усіх напрямах. Сьогодні перше питання на порядку денному – правове вирішення ситуації на промислових полігонах «Балка Середня» та «Балка Маркусова».

- Механізми корупційних схем, які тривалий час «працювали» в Запорізькій області, розсекречені. Хабарів, «відкотів», розгалужених схем вимагання коштів у закладах медицини не буде. Сьогодні йде планомірна технічна робота з викриття корупціонерів і їх посібників, - зазначив Валерій Баранов і підкреслив, що сподівається на підтримку громадськості в цьому питанні. 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів