Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Я поважаю вибір кожного»

4 квітня 2006 - 15:24

На прес-конференції , що пройшла в облдержадміністрації, Євген Червоненко підбив попередні підсумки виборчої кампанії 2006.

Він відзначив, що нині Україна отримала позитивний досвід проведення справді демократичних виборів.

- Чи не вперше влада зуміла продемонструвати народу, що вибори, як результат демократичних перетворень, дійсно породжують надію на позитивні зрушення в країні, - сказав губернатор. Він пояснив свою думку:

- Раніше всі вибори у нас закінчувались 37-мим роком для тих, хто програв, і країна на пограбування – для переможців. Відтепер кожна політична сила нестиме відповідальність за свої передвиборчі обіцянки перед народом. Партії працюватимуть постійно, а не активізуватимуть свою діяльність лише безпосередньо перед виборами. Думаю, що з часом їх кількість значно зменшиться.

Аналізуючи виборчу кампанію 2006, Євген Червоненко привернув увагу журналістів до того факту, що всі партії та блоки отримали рівні можливості для ведення власної передвиборчої агітації. Він зазначив, що виконавча влада доклала всіх зусиль, щоб унеможливити використання будь-яких форм адмінресурсу зі сторони державних органів на всіх рівнях. Більше того, облдержадміністрація ініціювала підписання меморандуму про співпрацю з політичними партіями та громадськими організаціями та суворо дотримувалася його. Також був підписаний меморандум про неучасть у виборчій кампанії всіх основних конфесій Запорізької області.

- Я дуже вдячний святим отцям за їх громадянську позицію, яку вони узгодили не тільки з Богом, але й з власною громадянською совістю, - підкреслив Євген Червоненко.

Губернатор також зазначив, що виконавча влада зробила все від неї залежне щодо забезпечення повноцінної роботи виборчих комісій, створення необхідних умов для роботи офіційних іноземних спостерігачів, засобів масової інформації, дотримання громадського порядку.

Глава області оприлюднив попередні результати виборів, згідно яких правом вільного волевиявлення в області скористувались 1 млн.13 тис. 518 жителів, що становить 67,07% всіх виборців. За результатами попереднього підрахунку голосів 3-відсотковий бар'єр у Запорізькій області на виборах до Верховної Ради подолали Партія регіонів, БЮТ, Блок Вітренко, КПУ та НСНУ. А на виборах до обласної ради – Партія регіонів, БЮТ, Блок Вітренко, НСНУ, КПУ, «Не так!», «Блок Литвина», «Віче». Депутатами районних рад обрані 18 з 20 діючих голів райдержадміністрацій.

- Я поважаю вибір кожного, - наголосив Євген Червоненко.- Тому налаштований на співпрацю з усіма політичними партіями та блоками, представленими в обласній та районних радах. Маємо розуміти, що наша спільна мета – підвищення добробуту громадян та суспільний спокій.

Голова облдержадміністрації дав вичерпні відповіді на запитання журналістів.

 

Прес-служба облдержадміністрації.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області