Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов закликав запорізьких козаків об’єднатися заради захисту Вітчизни

4 квітня 2014 - 08:57

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов зібрав козацьких ватажків з усієї  області. Під час відвертої розмови він запропонував забути про чвари, які виникали між кількома десятками козацьких організацій, і об’єднатися заради оборони рідного краю і  держави у непрості часи.

Та без з’ясування стосунків не обійшлося. Від істориків та козаків лунали  не тільки доволі відверті заяви щодо ефективності неокозацтва, а й звинувачення у відсутності позиції під час подій, які відбувались в Україні протягом останніх місяців. Разом з тим, директор Запорізького краєзнавчого музею Георгій Шаповалов підкреслив незаперечні досягнення тих козаків, які передають юним запоріжцям традиції їхніх славних предків, навчають козацьким бойовим мистецтвам, плекають найкращі здобутки козаків за допомогою театральних постановок, фестивалів, художніх творів, музейних експозицій.

Як підкреслив отаман куреня імені князя Дмитра Байди Міжнародного союзу козаків «Запорозька січ», генерал-хорунжий Дмитро Сухінін, запорозьких козаків повинні поважати не менше, ніж мушкетерів, самураїв, крилатих гусарів та яничарів.

Багато часу ватажки приділили питанням козацької етики та моралі, форми та регалій. Голова облдержадміністрації Валерій Баранов акцентував на тому, що сьогодні треба не форму козацьку обговорювати, а об’єднувати зусилля для захисту своєї Батьківщини.

- Саме тому патріотичні сили Запорізької області повинні залишити свої дискусії та об’єднатися для того, аби впливати на ситуацію і захищати кордони України, - сказав Валерій Баранов і запропонував створити при голові обласної держадміністрації координаційну раду всіх патріотично налаштованих козацьких сил. Висловивши готовність підтримати будь-які ініціативи, направлені на оборону Запорізького краю та розвиток території, Валерій Баранов запропонував козакам конструктивну співпрацю. На таку пропозицію голови облдержадміністрації козацькі ватажки дружно вигукнули: «Любо!»

Аби підготувати план спільних дій, у тому числі і з оборони Запорізького краю, козацькі отамани взяли тайм-аут до вівторка, 8 квітня. За цей час козацькі формування  мають намір  мобілізувати своїх вояків та визначитися з планами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області