Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота обласного управління Держземагентства має стати відкритою та прозорою

7 квітня 2014 - 15:41

Робота обласного управління Держземагентства має стати відкритою та прозорою

Підсумки роботи Головного управління Держземагентства в Запорізькій області розглянули учасники щотижневої апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Валерій Баранов.

Як повідомив заступник начальника ГУ Держземагентства в області Олександр Назіров, торік набрали чинності ряд законів:  про земельний кадастр, про державну реєстрацію прав,  пов'язані з адміністративною реформою тощо. У зв’язку з цим з реєстрація земельних ділянок проходить повністю в автоматизованому режимі за допомогою програми «Національна кадастрова система».

За підсумками 2013 року в Національній кадастровій системі зареєстровано 37 тисяч ділянок, видано 33 тисячі витягів з Державного земельного кадастру. Важливо, що вся інформація про земельні ділянки стала відкритою і доступною кожному громадянину. У порівнянні з 2012 роком кількість здійснених реєстрацій у Запорізькій області зросла майже вдвічі, а кількість виданих витягів - у 3,5 раза.

Також торік органами Держземагентства була проведена робота з інвентаризації державних земель сільгосппризначення. В області інвентаризації підлягали 102,33 тис. га земель сільгосппризначення. Наразі в базі даних Державного земельного кадастру зареєстровано 3659 земельних ділянок цієї категорії земель  загальною площею 102,34 тис. га. Посадовець відзначив, що в процесі інвентаризації було виявлено близько 49 тис. га вільних земель, близько 25 % з яких використовується без документів.

За словами Олександра Назірова, в 2013 році своєчасно проведена первинна нормативна грошова оцінка земель у ряді населених пунктів. За рахунок цього в останні роки планово збільшуються надходження до місцевих бюджетів від платежів за землю. Приміром, у 2013 році в порівнянні з 2012  надходження до місцевих бюджетів збільшилися на 35 млн. грн., а в порівнянні з 2011 роком - на 96 млн. грн.

Торік за участю органів Держземагентства області місцевими радами продано 53 земельних ділянки несільськогосподарського призначення загальною площею 15,9 га на суму 7 млн. грн. Фактично за результатами продажу було отримано 9,89 млн. грн. План надходження коштів від продажу земельних ділянок по Запорізькій області в 2013 році було виконано на 124 %.

Коментуючи ці цифри, голова облдержадміністрації Валерій Баранов відзначив, що управління Держземагентства - одна з найбільш корумпованих структур.

- Після затвердження нового керівника Головного управління в Києві будьте готові змінити керівників на місцях. Уже зараз готуйте пропозиції, спрямовані на зміну ваших повноважень. Ви маєте працювати відкрито та прозоро, щоб позбавитись тієї чорної слави, яку здобули, - резюмував Валерій Баранов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки