Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Турчинов: «Крим був, є і буде українською землею!»

7 квітня 2014 - 16:11

Олександр Турчинов: «Крим був, є і буде українською землею!»

На цьому наголосив Голова Верховної Ради України, виконуючий обов’язки Президента України Олександр Турчинов у інтерв’ю програмі «Шустер-лайф».  

 «Володимир Путін вважає  Крим частиною Росії, але ж Крим був, є і буде українською землею. Фантазії пана Путіна ні до чого. Всі цивілізовані країни не визнають окупацію Криму і, безумовно, визнають легітимну владу в Україні. А заяви громадянина Януковича, який переховується в Російській Федерації від українського правосуддя, не носять жодної ні юридичної, ні політичної позиції змістовної для України», - заявив Олександр Турчинов.

Він пояснив, чому не стріляли в Криму, чому все ж таки війська не почали застосовувати зброю. Бо якраз у цьому і полягав той небезпечний план Путіна щодо агресії проти України. Крим - це був початок, це був той капкан, в який вони хотіли спіймати нову українську владу і взагалі всю Україну.  Тому військові української армії отримали наказ тримати оборону в межах своїх військових частин, на військових кораблях, розуміючи, що їх штовхають на те, щоб пролилася кров серед цивільного населення. Такий був жорстокий план, але ж він не був реалізований.

Відповідаючи на запитання, чи вдасться  повернути в країну військовослужжбовців, техніку, Голова Верховної Ради України, виконуючий обов’язки Президента України відповів, що якраз над цим  зараз  працюємо. Весь склад внутрішніх військ, який залишився вірним присязі Україні, вийшов з Криму зі своєю технікою і зброєю, значна частина наших військових, а це понад 85 відсотків вже перейшли на материкову частину України, і цей процес триває. Зараз ми працюємо над тим, щоб вся військова техніка, в тому числі і військові кораблі, були повернуті в Україну. Для цього в Криму працює група старших офіцерів Міністерства оборони і Генерального штабу Збройних Сил України, які постійно ведуть переговори з росіянами та забезпечують організацію передислокації наших військових та членів їх сімей у визначені місця.

Стосовно кримських татар - вони такі ж самі громадяни України, як і кожний мешканець Києва, Львова чи Донецька. Їм є куди йти. Інше питання, що багато з них вивезли родини на материкову частину України і повернулись до Криму. Я переконаний, що і кримські татари, й інші громадяни України,  які сьогодні змушені покидати свої домівки, повернуться до Криму. І наші військові, які також там кинули свої квартири, будинки, вони також повернуться. Крим буде українським. Так, це не буде протягом найближчого місяця, але ми повернемось у Крим, а Крим був, є і буде українською землею. Це позиція, підкреслив Олександр Турчинов.

 

За матеріалами інтерв’ю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.