Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комплексні навчальні програми підготують запорізьку молодь до шлюбу

14 квітня 2014 - 10:35

В обласній державній адміністрації відбувся семінар «Впровадження Програми підготовки молоді до подружнього життя», у роботі якого взяв участь директор Департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан.

Співорганізатори заходу - Міністерство соціальної політики України спільно із ПРООН та Департаментом соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації.

Учасники семінару - представники Департаментів соціального захисту населення, освіти та науки, охорони здоров’я, центрів соціальних служб, управління юстиції Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей, а також громадськість.

Як підкреслив відкриваючи нараду Ігор Мещан, обмін досвідом між державними та громадськими організаціями надасть нові можливості для укріплення інституту сім’ї загалом. З метою зміцнення інституту сім'ї в Запорізькій області реалізується Комплексна програма підтримки сім'ї, молоді, гендерного паритету, оздоровлення та відпочинку дітей, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми до 2016 року. Проводиться інформаційна та роз’яснювальна робота з молоддю, впроваджуються заходи із системної підтримки молоді до сімейного життя, оздоровлення дітей в малозабезпечених родинах, а також реалізується ряд програм із попередження насилля в сім’ї.

Керівник Проекту Програми Розвитку ООН «Підтримка реформи соціального сектору України» Олена Іванова повідомила, що аналогічні міжрегіональні семінари відбудуться в Сумах та Рівному.

- Ці семінари мають на меті звернути увагу місцевих органів влади на проблему готовності молодих людей для вступу до шлюбу. Ми сподіваємося, що результатом таких семінарів стане впровадження навчальних програм в кожному населеному пункті України, - зазначила Олена Іванова.

Так, у рамках Державної цільової соціальної програми підтримки сім’ї на період до 2016 року, впродовж 2014-2015 років у кожному регіоні країни будуть презентовані програми підготовки молоді до подружнього життя. Крім того, спільно з місцевою владою мають бути підготовлені близько п’яти тисяч спеціалістів, які впроваджуватимуть заходи програми.

 Для виконання цих завдань, торік розроблена та затверджена Програма навчання спеціалістів щодо підготовки молоді до подружнього життя. Також було розроблено навчально-методичний посібник для фахівців, які впроваджуватимуть програми підготовки молоді до подружнього життя.

Серед актуальних тем, які розглянули учасники семінару: «Стан сім’ї в Україні: виклики та перспективи», «Впровадження системної підготовки молоді до шлюбу як необхідна умова зміцнення суспільства та поліпшення становища сім’ї в Україні», «Стан реалізації та шляхи вдосконалення проведення заходів щодо підготовки молоді до подружнього життя в Запорізькій області», «Досвід Донецької області у впровадженні Програми підготовки молоді до подружнього життя в регіоні».

 

Довідково: Проект Програми Розвитку ООН «Підтримка реформи соціального сектору в Україні» - надає підтримку Урядові України та Міністерству соціальної політики України в прискоренні впровадження реформ у соціальному секторі та досягненні коротко- і середньострокових цілей соціально-економічного розвитку України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів