Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація ініціює упорядкування системи реєстрації для пільгових користувачів комунальних послуг

7 квітня 2006 - 09:06

Провівши особистий прийом громадян, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін визнав необхідним упорядкувати систему реєстрації пільгових користувачів комунальних послуг.

Мешканка Запоріжжя – жінка похилого віку розповіла першому заступнику губернатора про ті тортури, які змушена була винести, щоб досягти порозуміння із представниками районної електромережі у питаннях пільгової оплати за використану електроенергію. Аналогічним чином розвивалися для неї події і під час звернень до підприємства міськводоканалу. Жінка поскаржилась представнику обласної виконавчої влади на те, що працівники відповідних служб змушують людей десятки разів відвідувати свої установи і подавати купу ксерокопій безлічі документів. Вона підрахувала, що тільки підприємство електромереж останнім часом відвідала 7 разів і подала туди 24 ксерокопії необхідних паперів.

- Ситуація кардинально зміниться, коли всі пільги держава замінить на їх грошовий еквівалент, – прокоментував звернення громадянки Олександр Сін. – Втім, вже зараз слід вдосконалити систему реєстрації для пільгових користувачів комунальних послуг. Відповідним службам облдержадміністрації будуть дані конкретні доручення щодо вивчення цього питання. Маємо докласти всіх зусиль, щоб позбавити представників соціально незахищених верств від принижень та марної витрати власного часу.

На особистому прийомі перший заступник голови ОДА розглянув ряд питань і допоміг запоріжцям у їх вирішенні. Зокрема, задовольнив кілька прохань від малозабезпечених про надання матеріальної допомоги. Ще декілька звернень за словами першого заступника губернатора потребують детального вивчення. Тому відповідь на них буде подана відразу ж після їх опрацювання у термін, встановлений Законом про звернення громадян.

- На жаль, більшість з тих людей, що прийшли сьогодні до облдержадміністрації, навіть не звертались за вирішенням своїх проблем у відповідні інстанції районного та міського рівнів, - констатував Олександр Ченсанович. – Це свідчить про низький рівень інформованості громадян у питаннях компетенції тих чи інших органів влади. Разом з тим, виконавча влада в регіоні має забезпечувати надання всебічної допомоги жителям області.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області