Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нагальне питання для аграріїв - забезпечення паливно-мастильним матеріалами

14 квітня 2014 - 15:57

Заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації (стажування) Олег Ніколенко взяв участь у засіданні обласної ради асоціації фермерів та приватних землевласників Запорізької області.

Члени ради розглянули результати роботи ІІІ Всеукраїнського аграрного форуму, який проходив у Києві 11 квітня. Своїми враженнями від цього заходу з присутніми поділилися голова Асоціації фермерів та приватних землевласників в регіоні Анатолій Довгань, голова Аграрного союзу Запорізької області Анатолій Тиховод та заступник голови - керівник апарату ОДА Олег Ніколенко.

За словами Анатолія Довганя та Анатолія Тиховода фактично ІІІ форум був зірваний, оскільки на нього не прийшли запрошені представники Уряду та профільного Міністерства. Більше того, учасники форуму проголосували за висловлення недовіри чинному Міністру аграрної політики та продовольства України Ігорю Швайці.

Як відзначив Анатолій Довгань серед стратегічних питань, які були винесені, але не розглянуті на форумі - визначення правового статусу аграріїв, розгляд економічних та інших суспільно значимих питань.

Разом з тим, у ході обговорення з’ясувалося, що для простих запорізьких фермерів першочерговим на сьогодні є питання забезпеченості паливо-мастильними матеріалами.

Коментуючи це заступник голови - керівник апарату ОДА Олег Ніколенко повідомив, що наразі більшість сільгоспвиробників працюють на своїх запасах. Зокрема, вже завершено посів ранніх зернових, за що представник обласної виконавчої влади окремо подякував працівникам поля.

Наразі спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку ОДА проводять аналіз потреби запорізьких аграріїв у паливі на проведення посівної та збиральної кампаній. Дефіцит буде доведений Міністерству АПП України. Також посадовець відзначив, що до профільного Міністерства облдержадміністрація направила цілий пакет пропозицій, в якому порушено й питання забезпеченості паливно-мастильними матеріалами.

Щодо роботи ІІІ Всеукраїнського аграрного форуму Олег Ніколенко висловив переконання, що найбільша біда аграріїв - розрізненість поглядів та позицій на стратегічні питання.

У ході обговорення Анатолій Довгань запропонував присутнім представникам господарств надати пропозиції, які дозволять врегулювати найбільш гості питання. Всі вони будуть узагальнені та донесені Уряду.

Голова обласної асоціації роботодавців АПК Катерина Луценко висловила переконання, що серед таких пропозицій мають бути розрахунки ризиків та втрат запорізьких аграріїв від нестабільної суспільно-політичної ситуації в країні.

Останнім питанням члени ради обговорили економічний та воєнно-політичний стан в Україні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни