Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Від всіх учасників конфлікту на промислових відвалах ВАТ «Дніпроспецсталь» я вимагаю неухильного дотримання законів і судових рішень»

7 квітня 2006 - 15:36

Голова облдержадміністрації Євген Червоненко побував на промислових відвалах ВАТ «Дніпроспецсталь», ознайомився з умовами праці їх розробників, зустрівся з представниками конфліктуючих сторін і оприлюднив власну позицію у питаннях подальшого розвитку ситуації.

- Я вперше присутній на території відвалів, - пояснив губернатор. - Та хочу запевнити, що про проблеми у стосунках між ВАТ «Дніпроспецсталь» і підприємством «РегіонПромСервіс» знає вся Україна. Про ці факти відомо у всіх кабінетах і Кабміну, і Секретаріату Президента. Стіл керівника апарату облдержадміністрації буквально завалений зверненнями громадян з вимогами вирішити їх. Моя присутність сьогодні на цій території має свідчити про те, що всі питання вирішуватимуться виключно законними шляхами. Всі мають усвідомити, що є Президент, і він гарантує виконання законів держави. А я, як представник Президента в регіоні, забезпечу неухильне дотримання законів і судових рішень. Виконавча влада буде додержуватись всіх норми законодавчих документів. Тому я вимагаю, щоб всі спори вирішувались цивілізованим шляхом у судовому порядку, щоб тут , на відвалах, не проливалася кров, щоб ніхто не мав аргументів на користь звинувачення міліції у «кришуванні» протиправних дій тих, чи інших учасників конфлікту. Позиція облдержадміністрації полягає в тому, що вся ситуація тут має стати публічною і прозорою. Люди, нарешті, переконаються, що державні закони дієві і невідворотні повсюди, навіть на відвалах.

Губернатор проаналізував й екологічну складову проблеми промислових відвалів:

- Зрозуміло, що я прискіпливо досліджую всю інформацію, що стосується екологічного навантаження в регіоні. Не секрет, що програма захисту навколишнього середовища є одною з пріоритетних в моїй діяльності. За свідченням фахівців, на промислових відвалах є корисні для металургійних підприємств речовини. Але ж самі відвали наносять непоправної шкоди екології регіону. Тому вже сьогодні розпочата розробка комплексної програми забезпечення екологічної безпеки на промислових відвалах області.

Підбиваючи підсумки свого візиту, губернатор зауважив:

- Особливу увагу я приділятиму також і питанням виконання податкового законодавства. Хто б не працював на промислових відвалах, він має сплачувати податки державі у повному обсязі.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер