Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нагальні проблеми туристичної галузі вивчить робоча група

16 квітня 2014 - 10:56

В обласній державній адміністрації відбулося розширене засідання обласної науково-методичної ради з питань туризму, яке провів директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА (стажування) Владислав Мороко.

Члени ради обговорили пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про туризм» та Податкового кодексу України, спрямованих на забезпечення розвитку туристичного бізнесу. Так, власник тур-фірми «VIP-ТУР» Руслан Жаботинський порушив проблему наявності так званих агентств - «одноденок», які надають знижки клієнту, занижуючи собівартість туристичної продукції. Робота таких агентств не є якісною та негативно позначується на економічному стані  інших операторів.

Актуальність проблеми підтвердили й інші власники туристичних фірм, які були присутні на засіданні. Вони одностайно підтримали пропозицію щодо необхідності забезпечення таких умов ведення бізнесу, щоб несумлінні та непрофесійні організації не могли працювати. Серед пропозицій - урегулювання на законодавчому рівні питання встановлення граничного рівня знижок, відновлення ліцензування турагенств, упровадження платних рекомендованих інформаційно-консультативних послуг тощо.

- Основне, на чому маємо зосередитись, - на якості роботи цих агентств. Зрозуміло, що якісні послуги мають відповідну ціну. Тож необхідно боротися не з низькими цінами, а підвищувати рівень якості послуг, - висловив переконання директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА (стажування) Владислав Мороко.

За підсумками обговорення прийнято рішення створити робочу групу, яка предметно займеться вивченням цього наболілого для туристичного бізнесу питання.

Також у ході засідання голова виконавчої ради ГО «Запорізька обласна туристична асоціація» Людмила Брацило поінформувала про законодавчі ініціативи, які були висунуті громадською організацією, та ознайомила з сучасним станом туристичної та екскурсійної сфери Запорізького краю.

Так, з метою розвитку туристично-рекреаційної сфери на території регіону працює відповідна Програма на 2011-2015 роки. Залучення інвестицій у галузь передбачено у рамках Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року.

Наразі в області працюють вісім туристично-інформаційних центрів, триває модернізація веб-порталу «Край козацької звитяги». Видано низку інформаційно-рекламних проспектів та довідників: «Туристичні маршрути Запоріжжя до чемпіонату Європи з футболу 2012 року», календар туристичних подій «Запоріжжя фестивальне», «Персональний гід по Запорізькій області», ілюстрований туристичний календар  на 2013 рік, інформаційні буклети тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області