Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі заклади оздоровлення та відпочинку готуються приймати дітей з усієї країни

23 квітня 2014 - 13:21

Запорізькі заклади оздоровлення та відпочинку готуються приймати дітей з усієї країни

В облдержадміністрації відбулося  засідання Ради директорів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області, яке провів директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан. На порядок денний було винесено головне питання – підготовка до оздоровлення та відпочинку дітей.

Як повідомив Ігор Мещан, цього року було ініційовано створення Ради директорів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області,  до її складу увійшли директори дитячих закладів, фахівці інспекції з захисту прав споживачів, Департаменту охорони здоров’я ОДА, Держсанепідслужби, ГУ МВС України в Запорізькій області, обласної ради профспілок тощо. Наразі склад ради продовжує формуватися.

- Ми вирішили відродити Раду директорів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, адже керівники таких закладів краще за всіх знають проблеми сфери, і ми повинні отримувати інформацію з першоджерел, обговорювати та вирішувати проблеми. Ми живемо в новий час, час змін, і наразі наше завдання – забезпечити безпечне та якісне оздоровлення та відпочинок дітей, - зазначив Ігор Мещан.

Посадовець наголосив, що враховуючи анексію Криму, українські діти не мають можливості відпочити на півострові, тож навантаження на дитячі оздоровчі заклади нашого регіону збільшиться, і необхідно бути до цього готовими.

- Ми маємо залучити максимальну кількість українських дітей до відпочинку в нашому регіоні, тож необхідно створити для цього всі умови. Також слід опрацювати питання щодо зменшення вартості путівок, щоб вони були більш доступними. Один з варіантів здешевлення – це придбання продуктів харчування напряму у виробника. Для налагодження співпраці із запорізькими підприємствами ми запросили представників акції «Купуй запорізьке», - зазначив Ігор Мещан.

Він також повідомив, що найближчим часом відбудеться всеукраїнська нарада з питань оздоровлення та відпочинку дітей, і там представникам інших регіонів буде надано максимальну інформацію про запорізькі дитячі оздоровчі заклади.

За словами Ігоря Мещана, поточного року до Державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку увійшли 52 заклади області, хоча ще кілька років тому їх нараховувалося 75. Наприклад, на Великому Лузі у м.Запоріжжі цього року функціонуватимуть лише два табори.

- Така ситуація – недопрацювання і влади, і власників дитячих оздоровчих закладів. Треба шукати можливості відновлення роботи закладів, які припинили функціонування. Крім того, слід розглянути можливість роботи таборів, які знаходяться в Запоріжжі, у форматі денного перебування, щоб батьки могли віддавати дітей на день і ввечері забирати. Переконаний, це буде  зручно для багатьох родин, - зазначив Ігор Мещан.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області