Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток аграрної галузі обласна влада визначає разом з профспілками

23 квітня 2014 - 13:52

Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації (стажування) Олег Ніколенко взяв участь у засіданні президії обласного комітету профспілки працівників агропромислового комплексу.

Перед розглядом питань, які були включені до порядку денного, представник обласної виконавчої влади зупинився на найбільш актуальних для аграріїв.

Зокрема, щодо виконання колективних договорів.

- Аграрний сектор посідає провідне місце в економіці регіону. Саме тут формується основна частина продовольчих ресурсів. Зрозуміло, що кожен працівник бажає отримувати гідну зарплатню. Разом з тим, її рівень та вирішення соціальних питань напряму залежать від економічного показника роботи підприємства, - зазначив Олег Ніколенко.

Тому, щоб наочніше пояснити ситуацію, посадовець навів ряд статистичних даних. Торік прибуток від реалізації сільськогосподарської продукції склав 4,5 млрд. грн. За підсумками року 344 господарства стали прибутковими, а 204 - збитковими.

Середня зарплатня  в галузі торік склала 2051 грн., збільшившись на 9% проти 2012 року. В той же час, серед галузей народного господарства в розрахунку на одного робітника за рівнем заробітної платні сільське господарство посідає 15 місце.

Понад 3 три тис. грн. отримують працівники  26 господарств області, а більше 4 тис. грн. платять  тільки чотири підприємства.

Серед нагальних проблем - заборгованість із заробітної платні, яку мають п’ять сільськогосподарських підприємств.

Разом з тим, найактуальнішим та болючим на сьогодні залишається питання проведення посівної в умовах нестабільної суспільно-політичної ситуації, коли ціни на пальне зростають щодня. Важливо врахувати й те, що попереду більш масштабна  збиральна кампанія.

Заступник голови-керівник апарату ОДА закликав представників профспілкових організацій пам’ятати про всі аспекти та ризики в роботі запорізьких фермерів.

Серед пріоритетних напрямків роботи в галузі Олег Ніколенко назвав такі: забезпечення населення регіону продовольчими товарами, підвищення конкурентоспроможності продукції аграрного сектору, розв’язання соціальних проблем села.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області