Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Навчання з питань охорони праці мають проходити на всіх рівнях - від керівника підприємства до виконавця робіт»

24 квітня 2014 - 11:47

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь у засіданні президії обласної ради профспілок щодо стану умов безпеки праці, невиробничого травматизму в області.

За інформацією Держсанепідслужби, загалом в області нараховується 84,2 тис. осіб, які працюють у шкідливих та небезпечних умовах праці. Кожний четвертий працюючий на виробництві – жінка. Несприятливі умови праці призводять до розвитку профпатологій та загальних захворювань.

За статистикою, в абсолютних цифрах в області досягнуто зниження виробничого травматизму із 386 випадків у 2012 році до 347 випадків у 2013. Тим не менше, з урахуванням зменшення кількості працюючих станом на 1 квітня поточного року на 5%, кількість страхових випадків на 1 тисячу працюючих не знизилась, а навпаки,  збільшилась на 3,35%.

- Ми всі кажемо про те, що не вистачає коштів на модернізацію виробництва, забезпечення безпеки праці. Але є й такі заходи, які не потребують значних грошових вливань, і це, перш за все, - профілактика. Так, згідно з аналізом виробничого травматизму майже 76% нещасних випадків сталися з організаційних причин, 17,5% - з технічних причин, 6,5% - через психофізіологічні фактори. Ці цифри говорять про те, що необхідно посилювати роботу з організації навчання з питань охорони праці на всіх рівнях - від керівника підприємства до виконавця робіт. Крім того, особливо важливо модернізувати виробництво для забезпечення безпечних умов праці, - підбив підсумок Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області