Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Микола Фролов: «Працівники бюджетної сфери області вже забули, що таке заборгованість із заробітної плати»

11 квітня 2006 - 12:13

Обласну виконавчу владу сьогодні цікавлять два основних питання гуманітарної сфери: по-перше, організація функціонування закладів медицини, освіти та соціального захисту, по-друге, все, що пов'язане з їхнім подальшим розвитком.

Як наголосив Микола Фролов, починаючи з минулого року, вперше в бюджеті з'явилася стаття про капітальні видатки в галузі освіти, медицини. А це значить, що є надія на кращу роботу лікарень, шкіл інших об'єктів соціального напрямку. Минулу зиму область вперше прожила без потрясінь, пов'язаних з матеріальним забезпеченням. Бюджетними вчасно отримують заробітну плату, яка поетапно підвищується. Хоча ще п'ять років тому область мала борг перед вчителями, медиками, працівниками культури в 27 млн. грн. Нині стоїть завдання довести рівень зарплати вище названих категорій до середньої по області, яка сягає 1000 гривень. «Не вважаю , що для педагога чи медика вищої категорії нинішня оплата його праці є адекватною»,- зазначив заступник губернатора і додав, що після вирівнювання рівня в оплаті варто говорити про якість медичних і інших послуг для населення.

На жаль, так вийшло, що весь минулий рік освітянська і медична галузь працювали без відповідних обласних програм. Нині їх розробка відповідними управліннями облдержадміністрації закінчена і на засіданні сесії обласної ради у квітні вони будуть розглянуті і прийняті. Звернуто увагу і на проблему кадрів. «Позиція губернатора Євгена Червоненка у цьому питанні однозначна: кожен повинен відповідати займаній посаді перш за все професійно, а не від причетності до тієї чи іншої політичної партії», - наголосив Микола Фролов.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»