Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На місці незавершеного військового аеродрому інвестори планують побудувати індустріальний парк

25 квітня 2014 - 09:41

Голова обласної державної адміністрації провів нараду щодо створення індустріального парку «Дніпрал» у Токмацькому районі Запорізької області.

Як повідомив співзасновник ТОВ «Дніпрал» Тимофій Черняєв, мета створення індустріального парку - залучення інвестицій в економіку області, розвиток промисловості, використання наукового потенціалу для виробництва інноваційної продукції, підвищення соціальних стандартів життя, забезпечення потреб підприємств України у первинному алюмінії та напівфабрикатах з алюмінію та його сплавів, сучасному електротехнічному обладнанні, електроенергії з альтернативних джерел.

Бізнесмен подякував обласній владі за допомогу та сприяння в роботі компанії. За його словами, основні завдання індустріального парку – це, перш за все, створення нових виробництв продукції з великою доданою вартістю та, відповідно, створення нових робочих місць.

Індустріальний парк «Дніпрал» передбачено розташувати на Північно-Токмацькому промисловому майданчику площею 418,34 га. Створення індустріального парку передбачає пуск і освоєння потужностей з виробництва електричної енергії (215 МВт), первинного алюмінію (250 тис. тонн/рік), обпалених анодів (137 тис. тонн/рік), плоского алюмінієвого прокату (120 тис. тонн/рік), гладкої алюмінієвої фольги (9,6 тис. тонн/рік), пакувальних матеріалів на основі алюмінієвої фольги (10 тис.тонн/рік), круглого прокату і профілю (25 тис. тонн/рік) та виробів литвом під тиском (10 тис. тонн/рік). Орієнтовна сума інвестицій капіталовкладень на першому етапі складає 2550 млн. доларів.

За словами представників компанії, будівництво індустріального парку дозволить підвищити ділову активність в області, підняти привабливість освіти і наукової діяльності, комерціалізувати науково-дослідні розробки, а також збільшити кількість фірм і компаній, розширити спектр їх послуг та  комерціалузувати освоєння нових ідей і винаходів, результатів прикладних і фундаментальних наукових досліджень.

Наразі земельна ділянка, де інвестори планують побудувати індустріальний парк, знаходиться на балансі Міністерства оборони України. У 1997 році вона була виділена військовій частині А-2213 для будівництва військового аеродрому, але нині за прямим призначенням не використовується, майно розкрадене, будівлі зруйновані, військова частина А-2213 розформована, тож є можливість використовувати її для інших потреб, а саме – для будівництва індустріального парку.

Валерій Баранов висловив зацікавлення цим проектом та зазначив, що обласна влада всіляко сприятиме роботі інвесторів та, зокрема, вирішенню питань щодо будівництва індустріального парку.

- Безперечно, створення індустріального парку призведе до підвищення рівня зайнятості населення в результаті створення нових робочих місць, підвищення рівня заробітної плати і доходів громадян. Крім того, це дозволить перейти науково-технічному прогресу на новий рівень. Обласна влада дуже зацікавлена в цьому проекті й буде всіляко сприяти в його реалізації, - зазначив Валерій Баранов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України