Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ціни зростають, але ажіотажного попиту на продукти в області немає

28 квітня 2014 - 14:17

Ціни зростають, але ажіотажного попиту на продукти в області немає

Цінову ситуацію на харчові продукти розглянули учасники щотижневої апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Валерій Баранов.

Як повідомила директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі (стажування) Елла Слепян, індекс споживчих цін на продовольчі товари за січень - березень складав 103,2% (середьноукраїнський 103%), це п’яте місце в країні. При цьому посадовець наголосила, що саме в квітні відбулося стрімке подорожчання продуктів. Так, борщовий набір 22 березня поточного року коштував запоріжцям 21,07 грн., а 22 квітня за ті ж продукти довелося сплатити вже 37,55 грн.

- Ми здійснюємо моніторинг по 26 позиціях, 19 з них подорожчали від 0,2 % до 13,7%. Серед цих продуктів - хліб та хлібобулочні вироби, крупи та цукор, м’ясна продукція. При цьому ціни на молочну продукція залишаються незмінними, - констатувала Елла Слепян.

Вищі за середньообласні ціни зафіксовані в Запоріжжі, в усіх містах обласного значення, а також у 13 районах регіону. Разом з тим, ажіотажного попиту та продукти харчування в області немає.

Коментуючи цінову ситуацію, голова облдержадміністрації Валерій Баранов доручив Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА провести окремий моніторинг цінової ситуації не тільки на комунальних підприємствах, але й у комерційних, щоб володіти повною картиною.

Пкрім того, про ситуацію на ринку сільськогосподарської продукції поінформував заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков. Посадовець повідомив, що з початку року в містах та районах області проведено 1114 ярмарків, що в 1,8 раза більше, ніж за аналогічний період 2013 року. На ярмарках реалізовано 7 тис. тонн продукції на суму 55 млн. грн..

Також він зупинився та причинах подорожчання хлібобулочних виробів, яке відбулося на рівні 2-5% у залежності від асортименту. Серед них - стрімке підвищення ціни на паливо, а також зерно.

Серед інструментів, які використовує влада для врегулювання цінової ситуації, - адміністративний (встановлення граничних надбавок та рівня рентабельності), організаційний (налагодження діалогу з підприємцями) та ринковий (проведення ярмарків).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»