Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ціни зростають, але ажіотажного попиту на продукти в області немає

28 квітня 2014 - 14:17

Ціни зростають, але ажіотажного попиту на продукти в області немає

Цінову ситуацію на харчові продукти розглянули учасники щотижневої апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Валерій Баранов.

Як повідомила директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі (стажування) Елла Слепян, індекс споживчих цін на продовольчі товари за січень - березень складав 103,2% (середьноукраїнський 103%), це п’яте місце в країні. При цьому посадовець наголосила, що саме в квітні відбулося стрімке подорожчання продуктів. Так, борщовий набір 22 березня поточного року коштував запоріжцям 21,07 грн., а 22 квітня за ті ж продукти довелося сплатити вже 37,55 грн.

- Ми здійснюємо моніторинг по 26 позиціях, 19 з них подорожчали від 0,2 % до 13,7%. Серед цих продуктів - хліб та хлібобулочні вироби, крупи та цукор, м’ясна продукція. При цьому ціни на молочну продукція залишаються незмінними, - констатувала Елла Слепян.

Вищі за середньообласні ціни зафіксовані в Запоріжжі, в усіх містах обласного значення, а також у 13 районах регіону. Разом з тим, ажіотажного попиту та продукти харчування в області немає.

Коментуючи цінову ситуацію, голова облдержадміністрації Валерій Баранов доручив Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА провести окремий моніторинг цінової ситуації не тільки на комунальних підприємствах, але й у комерційних, щоб володіти повною картиною.

Пкрім того, про ситуацію на ринку сільськогосподарської продукції поінформував заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков. Посадовець повідомив, що з початку року в містах та районах області проведено 1114 ярмарків, що в 1,8 раза більше, ніж за аналогічний період 2013 року. На ярмарках реалізовано 7 тис. тонн продукції на суму 55 млн. грн..

Також він зупинився та причинах подорожчання хлібобулочних виробів, яке відбулося на рівні 2-5% у залежності від асортименту. Серед них - стрімке підвищення ціни на паливо, а також зерно.

Серед інструментів, які використовує влада для врегулювання цінової ситуації, - адміністративний (встановлення граничних надбавок та рівня рентабельності), організаційний (налагодження діалогу з підприємцями) та ринковий (проведення ярмарків).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Платформа «Ти як?» – провідник крізь складні часи

У Запоріжжі добігає кінця будівництво ще однієї «підземної» школи

Єдність та співпраця: Степногірська громада налагоджує партнерські зв’язки з Радивилівською громадою на Рівненщині

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.05.2025

Впродовж доби окупанти завдали 284 удари по 13 населених пунктах Запорізької області

Порядок виплати пенсій змінено: кого торкнуться нововведення та як уникнути призупинення виплат

У Запоріжжі до Дня матері погасили нову марку «Я живу тобою…»

Зелений вектор бізнесу: учасники платформи «Діалог влади та бізнесу» в Запоріжжі говорили про енергоефективність та екологічну відповідальність

Зелений вектор бізнесу: учасники платформи «Діалог влади та бізнесу» в Запоріжжі говорили про енергоефективність та екологічну відповідальність

Безпечний та безперервний освітній процес: майбутні медики здобувають практичні навички в укритті коледжу

У Запоріжжі СБУ викрила організовану групу, яка вимагала хабарі за оформлення дозвільних документів на розміщення тимчасових споруд

Представники Європейського Союзу провели відкритий урок для запорізьких школярів до Дня Європи