Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підсумки виконання місцевих бюджетів: пільги виплачені, зарплатня профінансована в повному обсязі

6 травня 2014 - 13:35

Підсумки виконання місцевих бюджетів: пільги виплачені, зарплатня профінансована в повному обсязі

За інформацією Департаменту фінансів обласної державної адміністрації, до загального фонду Державного бюджету від платників податків області протягом січня - квітня 2014 року надійшло 1719,4 млн. грн. доходів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 781,5 млн. грн. Без урахування сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість збір доходів до Держбюджету склав 2328,2 млн. грн., що більше на 100,8 млн. грн. ніж у відповідному періоді минулого року.

Протягом січня - квітня 2014 року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 1156,7 млн. грн. доходів, що становить 101,8 % від плану на 4 місяці, затвердженого місцевими радами. Перевиконання плану склало 20,5 млн. грн.

Затверджені плани надходження доходів не виконано містами Бердянськ, Енергодар та Мелітополь, а також Бердянським, Веселівським, Приморським та Розівським районами.

При цьому надходження доходів загального фонду зменшилися в порівнянні з відповідним  періодом минулого року на 14,6 млн. грн. або на 1,2 %.

У квітні поточного року до місцевих бюджетів надійшло 275,8 млн. грн. або 101,9 % до плану на місяць. У порівнянні з березнем надходження збільшилися на 13,4 млн. грн. або на 4,6 %.

Усі надходження до місцевих бюджетів, у першу чергу, спрямовуються на виплату соціальних і захищених видатків. З метою своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери місцеві органи влади оформлюють короткотермінові позики в органах Державної казначейської служби України в Запорізькій області. Так, за чотири місяці поточного року місцевими бюджетами області отримано позик на покриття тимчасових касових розривів на загальну суму 290,8 млн. грн., а також середньострокових позик на загальну суму 12,6 млн. грн.

Протягом січня - квітня поточного року заробітна плата працівникам бюджетної сфери області, які фінансуються з місцевих бюджетів, нарахована і виплачена в повному обсязі, а це -1366,1 млн. грн.

Соціальна допомога за рахунок субвенцій з державного бюджету за цей період нарахована і виплачена також у повному обсязі, в тому числі сім'ям з дітьми, малозабезпеченим, інвалідам дитинства, дітям - інвалідам (519 млн. грн.),  дітям - сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, в прийомних сім'ях (6,1 млн. грн.).

На виконання державних програм соціального захисту та соціального забезпечення населення за рахунок субвенцій з Державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій окремим категоріям громадян протягом січня-квітня спрямовано 150,3 млн. грн., у т.ч. кліринговими розрахунками – 111,5 млн. грн. та грошовими коштами – 38,8 млн. грн. За рахунок цього місцеві бюджети області отримали можливість погасити фінансові зобов’язання перед підприємствами - надавачами пільг та субсидій. Насамперед це стосується житлово-комунальних підприємств та підприємств, що здійснюють пільгові перевезення населення. Лише у квітні з Державного бюджету надійшло 16,1 млн. грн.. субвенцій на здійснення розрахунків за енергоносії, житлово-комунальні послуги, на компенсації за пільговий проїзд тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів