Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада - назустріч підприємцю

13 квітня 2006 - 17:57

Учасники ради заслухали звіти голів Василівської та Кам'янко-Дніпровської райдержадміністрацій про стан розвитку підприємництва на ввірених ним територіях та виконання заходів Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області на 2005-2006 роки.

Звітуючи, голова Василівської райдержадміністрації Василь Варецький, навів деякі цифри. В 2005 році в сфері малого бізнесу створено 1281 робоче місце. Обсяг реалізації продукції та послуг, які надавалися підприємствами малого бізнесу в минулому році, збільшилися на 11 млн. грн., або на 23%, в порівнянні з 2004 роком. На розвиток підприємницької діяльності в 2005 році з Фонду загальнообов'язкового державного страхування на випадок безробіття надана допомога 116 особам на суму 323,4 тис. грн. тощо.

Подібні ж результати спостерігаються і в сусідньому Кам ' янко-Дніпровському районі. Проте, голова місцевої райдержадміністрації Олег Ткаченко поскаржився на деяку інертність підприємців в питанні подання заявок на державну підтримку їх діяльності. Прикладом ефективності державної допомоги підприємцям може стати виділення коштів на закупівлю обладнання ковбасного цеху, який вже виробляє продукцію в селі Іванівка.

Члени ради висловили ряд побажань та зауважень, пов'язаних з поліпшенням державної підтримки підприємництва на вказаних територіях.

Загалом Координаційна рада визнала роботу райдержадміністрацій в цьому напрямку задовільною та рекомендувала керівникам чітко виконувати графік проведення районних координаційних рад з питань розвитку підприємництва.

Також на розгляд Координаційної ради було внесено проект рішення «Щодо необхідності перегляду рішення виконкому Запорізької обласної Ради народних депутатів від 23.09.1986 №343 «Про створення Пологівського міжміського бюро технічної інвентаризації». Вказане рішення на сьогоднішній день не відповідає вимогам чинного законодавства. Олександр Сін запропонував доручити управлінню містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації зібрати інформацію про діючі в області БТІ. Вона буде використана для підготовки проекту розпорядження голови облдержадміністрації, яким буде регламентована діяльність бюро технічної інвентаризації області у відповідності із законодавством. Члени ради підтримали першого заступника голови ОДА.

Учасники Координаційної ради, крім того, проаналізували виконання рішень попередніх засідань.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств