Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Наразі головне – запобігти провокацій та конфліктів на День Перемоги»

7 травня 2014 - 17:32

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов провів обласну селекторну нараду, в якій взяли участь його заступники, керівники структурних підрозділів ОДА та керівники територій. Головною темою порядку денного було питання  відзначення Дня Перемоги та забезпечення правопорядку під час святкових заходів.

- Украй важливо забезпечити правопорядок 9 травня, зробити все для того, щоб запобігти конфліктних ситуацій та провокацій. Для цього необхідно об’єднати всі патріотичні сили, налагодити зв’язок з усіма структурами та службами, які відповідають за безпеку, - зазначив Валерій Баранов.

Посадовець доручив керівникам територій налагодити співпрацю з громадськими об’єднаннями, які готові обороняти запорізьку землю, з народною самообороною, допомагати їй у забезпеченні необхідним. Те саме стосується й козацьких організацій, які також стали на захист України.

Також він наголосив на необхідності бути на постійному зв’язку з командирами військових комісаріатів, контролювати, щоб військовослужбовці були забезпечені всім необхідним.

- Ми прийняли рішення до виборів закрити всі стрілкові тири, прошу сприяти виконанню цього рішення. Також слід звернутися до власників збройних магазинів та попросити їх призупинити роботу на найближчий час, щоб запобігти озброєння антиукраїнських сил, - підкреслив Валерій Баранов.

Керівник області також наголосив на необхідності скрізь та всюди максимально використовувати державну символіку,  Державний прапор України.

- Використання державної символіки – це не рішення влади, а позиція всіх громадян. Коли я йду містом, у багатьох вікнах житлових будинків спостерігаю прапори України, державною символікою прикрашено дуже багато автомобілів, невеликих магазинчиків… При цьому я знаю приклади, коли прапорів немає на будівлях державних установ, це неприпустимо. Також треба поговорити з підприємцями, звернутися до них з проханням розмістити прапори, - зазначив Валерій Баранов.

За словами посадовця, наразі на території області працюють 17 блокпостів, час від часу вони затримують підозрілих осіб, були випадки – навіть озброєних, але вони виявлялися українськими спецпідрозділами. Найближчим часом всі блокпости відвідає спеціальна група, до якої увійдуть представники правоохоронних органів, військові. Вони консультуватимуть громадян, які несуть службу на блокпостах, у разі необхідності надаватимуть допомогу. Крім того, в їхніх планах – провести зустрічі з місцевими радами самооборони.

- Пам’ятайте, наше завдання – максимально обмежити участь у масових заходах дітей. Для запобігання провокацій ми відмінили святковий парад у Запоріжжі й будемо вітати ветеранів Великої Вітчизняної війни у парках. На територіях також необхідно уникнути проведення заходів, під час яких можливі провокації, - підкреслив Валерій Баранов.

Також посадовець зазначив, що в Запоріжжі створено та функціонує комітет громадського контролю, який дозволяє громадськості чітко контролювати всі дії влади. Він запропонував створити аналогічні комітети на всіх територіях області, але наголосив, що до їх складу мають входити представники громадськості, а не наближені до посадовців люди.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області