Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Найважливіша задача в державі – проведення президентських виборів»

7 травня 2014 - 20:12

Валерій Баранов: «Найважливіша задача в державі – проведення президентських виборів»

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов порушив ряд нагальних питань на селекторній нараді за участю своїх заступників та керівників районів і міст області.

Зокрема, посадовець зазначив, що з сьогоднішнього дня працюють 1124 дільничні виборчі комісії, які сформовані дев’ятьма окружними виборчими комісіями. Для їхньої діяльності були виділені необхідні приміщення.

Також керівник області наголосив, що до 12 травня включно кожен мешканець області повинен отримати від дільничної виборчої комісії іменне запрошення на вибори. У випадку неотримання запрошення, громадяни повинні звертатись до дільничної виборчої комісії за місцем проживання та в відповідний відділ Державного реєстру виборців.

- Проведення президентських виборів - це перший крок до створення системи управління державою. Тільки після обрання Президента може виникнути професійний уряд і почнеться процес змін, прийняття Конституції, відбудуться вибори нового парламенту та вибори нових місцевих рад. Нова влада зможе будувати нову державу, - наголосив Валерій Баранов.

Окрім цього, очільник області звернув увагу на необхідності обговорення змін в Конституції України, як на одне з найважливіших завдань сьогодення.

- Процес обговорення повинен бути максимально відкритим та охоплювати якомога ширші прошарки населення. Реформа системи влади на місцях, а в майбутньому і адміністративно-територіальна реформа, торкатимуться практично всіх, - зазначив голова облдержадміністрації.

Серед основних позицій змін до Основного закону Валерій Баранов виділив такі.

Запровадження трьохрівневої системи адміністративно-територіального устрою України – область-район-громада, що дозволить передати реальну владу в міста, райони та села.

Передача виконавчої влади місцевих державних адміністрацій виконавчим органам місцевих рад. Це дозволить нарешті позбавитись двовладдя і ліквідувати архаїзм у вигляді держадміністрацій, які у всі часи займались переважно виборчими кампаніями чергових президентів.

Натомість дасть можливість розподілити  повноваження між органами місцевого самоврядування за принципом субсидіарності, наділити повноваженнями територіальні громади, надати їм право на добровільні об’єднання, чітке забезпечення повноважень органів місцевого самоуправління фінансовими ресурсами.

Необхідно створення державних органів з контрольно-наглядовими та  координаційними функціями замість місцевих державних адміністрацій.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області