Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна рада та виконавча влада працювали плідно

17 квітня 2006 - 09:18

Відбулася позачергова сесія обласної ради. Вона ж стала й останньою для депутатів четвертого скликання. Депутати заслухали звіт першого заступника голови ОДА Олександра Сіна щодо виконання обласного бюджету за 2005 рік (повний текст доповіді див. у прикріпленому файлі). Прозвітувавши перед депутатським корпусом, Олександр Ченсанович висловив подяку народним обранцям за плідну співпрацю. Він наголосив, що минулий рік став періодом найвищих фінансових досягнень обласного бюджету:
- Саме в 2005 році ми, спільними зусиллями, змогли вирішити «бородате» питання – повернення до обласного бюджету заборгованості ВП «Запорізька АЕС». Ці кошти ефективно використані на вирішення багатьох актуальних питань, - підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації.

Олександр Сін виказав надію, що новий склад обласної ради буде не менш ефективним у своїй роботі.

Депутати проголосували за ряд проектів рішень серед яких: внесення змін до бюджетних призначень, про обласну програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2006 рік та інш.

Із заключним словом на сесії виступив голова облдержадміністрації Євген Червоненко. Він підкреслив, що вперше в області проведено дійсно демократичні вибори, які виразили волевиявлення народу:
- Вважаю, що спроби імпічменту, з боку тих чи інших політичних сил, на місцевих рівнях не сприятимуть конструктивній роботі влади… Я проти масової кампанії оголошення недовіри керівникам місцевих органів влади, якщо податки надходять до бюджету вчасно (по Запорізькій області виконання плану за перший квартал 2006 року – 114%). Я з гордістю йду на Кабмін, тому що показники розвитку виробництва збільшуються… Найголовніша перемога за останні місяці, якою я дуже пишаюся, - з 18 січня по 7 березня рейтинг електоральної підтримки губернатора Червоненка виріс з 3,7% до 44,3%. За це я хочу вклонитися вам і сказати, що виправдаю ваші сподівання.

Торкнувшись теми взаємодії обласної ради як минулого, так і майбутнього скликання з виконавчою владою, Євген Червоненко зазначив:
- Основне завдання обласної ради, на мою думку, розробка стратегії розвитку регіону та контроль тактичних дій виконавчої влади на благо народу.

Характеризуючи нинішню політичну ситуацію в країні, голова облдержадміністрації висловив своє бачення:
- Досить ділити країну. У нас величезна трагедія – протиріччя між Заходом та Сходом України. Для мене цей пошук порозуміння надзвичайно важливий. Я дуже багато вислухав на свою адресу різного, після зустрічі з лідером Партії регіонів. Та хочу сказати одне – я за вирішення кадрових питань не по партійній належності, а по рівню професіоналізму. Мої заступники, представники різних політичних сил, проте, це не завадить нашій конструктивній роботі… Я не проти «помаранчевої» коаліції. Я за об'єднання всіх і на політраді партії виступив за створення широкої коаліції заради добробуту України. Давайте не забувати, що за нами не безликий електорат, а люди, тому мусимо робити все заради них, а не в угоду амбіціям політиків.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

(.doc, 95Kb)

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі