Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В армію повертається строкова служба

12 травня 2014 - 15:13

В армію повертається строкова служба

У військкоматах області на підставі Указу Президента України "Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави" від 1 травня 2014 року № 447/2014 розпочалася підготовка до призову на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань. Призову підлягають придатні за станом здоров'я юнаки, яким до дня відправлення у військові частини виповниться 18 років та старших осіб, які не досягли 25-річного віку. Також проводиться призов на військову службу осіб офіцерського складу, які здобули вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче бакалавра, пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу,  яким присвоєно відповідне військове звання офіцера запасу.

Як повідомив заступник військового комісара з виховної роботи обласного військового комісаріату полковник    Михайло Логвінов,   із Запорізької області на строкову військову службу заплановано відправити майже 2500 призовників.

До 25 травня здійснюються підготовчі заходи, пов’язані з попереднім медичним оглядом, обстеженням, лікуванням, вивченням призовників, які проводяться в районних та міських військкоматах області. Формування команд молодого поповнення на обласному збірному пункті, їхнє відправлення до військових частин Збройних Сил та інших військових формувань розпочнеться з 26 травня та триватиме до 31 липня.

- Відправка молодого поповнення до військових частин Збройних Сил України проходитиме у такі терміни: до навчальних військових частин - з 26 по 30 травня; до військових частин постійної готовності, арсеналів, баз, складів, Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗС України - з 2 по 13 червня; до решти військових частин - з 16 по 27 червня; до інших військових формувань - з 1 по 31 липня, - повідомив Михайло Логвінов.

Ще одна особливість цієї призовної кампанії, за словами офіцера, те, що комплектування військових частин ЗСУ буде здійснюватися за екстериторіальним принципом, тобто молоде поповнення буде направлятися за межі своєї області.

У серпні-вересні  триватиме комплектування військових частин офіцерами запасу, призваними на військову службу за призовом з терміном проходження служби до 18 місяців. Для солдатів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу, строк встановлено до 12 місяців, а для осіб, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки спеціаліста або магістра – до 9 місяців.

Також у районних та міських військкоматах області, на збірному пункті будуть проводитися заходи, пов’язані з відбором серед призовників кандидатів на військову службу за контрактом за їх бажанням. Для громадян України, які вперше прийняті на військову службу за контрактом на посади рядового складу, визначено термін три роки.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні