Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На всіх територіях області відзначили День Перемоги

12 травня 2014 - 16:32

На всіх територіях області відзначили День Перемоги

З нагоди 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні у всіх районах області за участю представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування відбулися мітинги та культурно-мистецькі заходи. Більшість з них традиційно відбулися в м.Запоріжжя.

Про це повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА (стажування) Владислав Мороко.

- Головна мета заходів, присвячених великій Перемозі, – охопити увагою та турботою всіх ветеранів війни та трудівників тилу, які проживають на території області. Працівники закладів і установ культури клубного типу разом з державними органами та громадськими організаціями провели велику роботу з благоустрою пам’ятників, меморіалів загиблих воїнів і односельців, здійснили висадку дерев та квітів, привели в належний стан місця поховання воїнів. Безпосередньо у День Перемоги було підготовлено широку культурно-мистецьку програму, - повідомив Владислав Мороко.

У містах та районах, селищах та селах відбулися мітинги, ветеранів вітали й удома, приносили їм вітальні листівки та подарунки, влаштовано низку концертів, театралізованих вистав та тематичних виставок тощо. Крім того, у м.Енергодар та в Пологівському районі відбулися автопробіги «Від пам’ятника до пам’ятника».

Також низка культурно-мистецьких заходів відбулася й в обласному центрі. Наприклад, в обласній філармонії 7 травня відбувся концерт «Фронтовики, вдягніть ордени», а 9 травня – благодійні святкові концерти «Низький уклін вам, ветерани» за участю академічного симфонічного оркестру на козацького ансамблю пісні й танцю «Запорожці».

Артисти  академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.В.Г.Магара з нагоди Дня Перемоги здійснили й виїзну виставу-концерт «Заради життя на землі» в Кам’янсько-Дніпровському районі, а в самому театрі відбувся обласний телемарафон «Пам’ять» та благодійна вистава-концерт «Заради життя на землі» для ветеранів. У кіноконцертному залі ім.Довженка пройшов бал ветеранів.

У Національному заповіднику «Хортиця» в святкові дні було забезпечено проведення пільгових екскурсій на туристичних об’єктах для ветеранів ВВв. У Запорізькому державному цирку 10 та 11 травня вхід на циркові вистави для ветеранів та дітей  війни був вільний.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні