Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для забезпечення волевиявлення запоріжців під час президентських виборів працюватимуть 1124 виборчі дільниці

13 травня 2014 - 13:40

Відповідно до постанови Верховної Ради України від 22 лютого 2014 року позачергові вибори Президента України відбудуться 25 травня поточного року. Про хід підготовки до виборів на території області поінформувала заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації (стажування) Зінаїда Бойко під час брифінгу для журналістів.

На початку  посадовець наголосила, що органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, відповідно до чинного законодавства, відповідають за два напрямки в підготовці до виборів Президента України:  матеріально-технічне забезпечення виборчого процесу та складання списків виборців.

- На території області сформовані та функціонують дев’ять окружних виборчих комісій територіальних округів №75-83, з них чотири знаходяться в м.Запоріжжя. Всі окружні виборчі комісії забезпечені приміщеннями та всім необхідним для роботи, - повідомила Зінаїда Бойко.

За словами посадовця, м.Запоріжжя розділене на чотири територіальні виборчі округи. Так, до територіального виборчого округу №75 входять Комунарський та Жовтневий райони, до округу №76 – Ленінський та Заводський райони, до округу №77 – Орджонікідзевський та Хортицький райони, до округу №78 – Шевченківський район.

Територія області без урахування обласного центру розділена на п’ять територіальних виборчих округів. До територіального виборчого округу №79 входять м.Бердянськ, Бердянський, Куйбишевський, Розівський та Чернігівський райони. Округ №80 включає м.Енергодар, Василівський, Великобілозерський, Кам’янсько-Дніпровський та Оріхівський райони. До округу №81 входять м.Мелітополь та Мелітопольський район, до округу №82 – м.Токмак, Веселівський, Михайлівський, Приазовський, Приморський, Токмацький та Якимівський райони. Округу №83 охоплює Вільнянський, Гуляйпільський, Запорізький, Новомиколаївський та Пологівський райони.

- Підготовлено всі умови для роботи 1124  дільничних виборчих комісій, з них 68 – спеціальні. У м.Запоріжжя розташовані 317 виборчих дільниць, 807 – у районах та містах області. За кількістю виборців дільниці розділяються на малі, де голосує до 500 громадян,  таких в області 255, середні - до 1500 виборців, таких 379, та великі  - для понад 1500 виборців працюватиме найбільше - 490 дільниць, - повідомила Зінаїда Бойко.

За словами посадовця, дільничні виборчі комісії забезпечені всім необхідним відповідно до чинного законодавства: приміщеннями, транспортом, комп’ютерною технікою, засобами зв’язку, меблями, інвентарем. Матеріально-технічне забезпечення виборчих дільниць знаходиться під постійним контролем органів виконавчої влади.

Усі виборчі дільниці мають бути облаштовані пандусами. Наразі проводиться їх обстеження, перевірка підходів та під’їздів до них, наявності зовнішнього освітлення.

Також Зінаїда Бойко повідомила про активність кандидатів у Президенти України, яких нині нараховується 21.

- Передвиборча кампанія проходить у досить спокійному режимі, найбільшу активність в агітації проявляють 9-11 кандидатів. Так, серед лідерів агітації на території області – Петро Порошенко, Михайло Добкін та Сергій Тігіпко,  останнім часом значно активізувалися виборчі штаби Юлії Тимошенко, Анатолія Гриценка та Ольги Богомолець. До Запорізької області приїжджали лише кілька кандидатів: Сергій Тігіпко, Олег Ляшко та Микола Маломуж. На жаль, кандидати зазвичай обмежуються лише відвідуванням обласного центру, а в райони не виїжджають. Наразі ми очікуємо на приїзд й інших кандидатів, - повідомила Зінаїда Бойко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області