Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Технічне завдання для енергетичної карти регіону - в розробці

14 травня 2014 - 12:04

В облдержадміністрації відбулася нарада з питань розробки енергетичної карти Запорізької області, яку провів директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський.

В обговоренні питання взяли участь представники Запоріжжяобленерго, Запоріжгаз, Держземагенства, підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, обласного управління водних ресурсів, Департаменту екології та природних ресурсів ОДА.

- Електронна карта розкриє привабливість для інвесторів енергетичного потенціалу відновлюваних джерел енергії в регіоні. Наразі основне завдання - напрацювати технічне завдання для фірми, яка розроблятиме карту. Тому пропоную всім долучитися до обговорення та викласти свої пропозиції щодо наповнення структури енергетичної карти, - зазначив Євген Семечаєвський.

За словами директора Департаменту на карту-основу будуть накладені шари зі схемами - електричних, газових, водопровідних та комунікаційних мереж, земельні ділянки, шляхи міграції птахів, наявність біомаси тощо. Загалом планують нанести до 15 шарів. При цьому карта буде викладена в Інтернеті і будь-хто зможе скористатися нею, цей ресурс буде знаходитися на балансі Департаменту.

Обговорюючи варіанти карти-основи, учасники зупинились на тій, яку заповнює Держкомзем, вона оновлюється щодня, тож інформація залишається актуальною.

Також присутні обговорили технічні складові, зручне масштабування та наповнення карти інформаційними базами.

Представник підрядної організації «Тріумф» Сергій Матирев поінформував про можливості фірми у розробці такої карти. За його словами, на карту-основу можна розмістити будь-яку кількість шарів і включати їх за потребою. Приміром, перевірити земельну ділянку на наявність лінії електропередач чи лінії міграції птахів тощо.

У ході обговорення було розглянуто приклад енергокарти, яка розроблена в Республіці Молдова.

- Енергетична карта - невід’ємна складова для залучення інвестора на територію. Всі сучасні розвинуті країни мають такі карти і саме на їх основі розробляється масштабна стратегія розвитку територій, - поділився інформацією доцент кафедри теплоенергетики Запорізької державної інженерної академії Олексій Назаренко.

За підсумками обговорення вирішено, що всі учасники засідання підготують та направлять пропозиції до Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, після їх узагальнення буде напрацьовано технічне завдання для розробника карти.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів