Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До курортного сезону в Кирилівці готуються всі служби

14 травня 2014 - 16:51

До курортного сезону в Кирилівці готуються всі служби

Перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак провів нараду з проблемних питань відкриття курортного сезону в сел. Кирилівка Якимівського району.

Її учасники розглянули стан виконання заходів щодо забезпечення та покращення водопостачання та водовідведення оздоровчої зони сел.Кирилівка.

На узбережжі Азовського моря в районі сел. Кирилівка, включаючи коси Пересип та Федотову, за відсутності централізованої системи каналізування і очистки стічних вод постійно існує загроза забруднення Азовського моря, Утлюкського та Молочного лиманів і грунтових вод господарсько-побутовими стічними водами.

Для поліпшення екологічної ситуації на узбережжі Азовського моря  прийнято Регіональну цільову програму «Питна вода Запорізької області на 2012-2020 роки», яка передбачає реконструкцію зовнішніх мереж та споруд водопостачання і каналізації сел. Кирилівка,  водогону від с. Шелюги до сел. Кирилівка..

Проте ці  заходи виконуються не в повному обсязі в основному через відсутність фінансування та інвесторів.

Для вирішення ситуації за результатами наради Кирилівській селищній раді доручено  розробити концепцію водопостачання та водовідведення на території Кирилівської селищної ради, своєчасного вивезення побутових відходів з території закладів відпочинку, здійснити аналіз інвестиційних зобов’язань суб’єктів господарювання  на території Кирилівської селищної ради.

Для припинення забруднення акваторії Азовського моря та прибережної захисної смуги Державній екологічній інспекції в Запорізькій області, Державній Азовській морській екологічній інспекції, НПП «Приазовський» необхідно посилити контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Кирилівської селищної ради.

Головний санітарний лікар Запорізької області Роман Терехов поінформував, що в літній час збільшуються захворювання гострими кишковими інфекціями, у зв'язку з чим необхідно посилити контроль за недопущенням стихійної торгівлі на території Кирилівки у період курортного сезону, забезпечити необхідну кількість бригад лікарів швидкої медичної допомоги, а також посилити контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства.

Крім того, в літній час погіршується криміногенна обстановка в регіоні, тому Головному управління МВС України в Запорізькій області, Якимівській  райдержадміністрації доручено розглянути питання направлення додаткових співробітників УМВС України до  сел. Кирилівка у період курортного сезону та розглянути питання залучення студентів вищих учбових закладів УМВС України та військовослужбовців прикордонних військ до патрулювання на території сел. Кирилівка у період курортного сезону.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів