Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення голови Запорізької облдержадміністрації Валерія Баранова до жителів області – представників кримськотатарського народу з нагоди Дня боротьби за права кримськотатарського народу – 18 травня

18 травня 2014 - 08:15

70 років тому сталінський режим вчинив нечуваний злочин - виселив з рідної землі цілий народ. Протягом однієї доби близько 200 тисяч осіб під примусом, без права оскарження, були виселені з Криму в Середню Азію, Сибір і на Урал. На догоду всевладному диктатору були покалічені долі абсолютно невинних людей

Роки й десятиліття далеко від дому принесли багато горя, але всупереч тяжким випробуванням, що випали на долю кримськотатарського народу, він зміг вистояти і зберегти свої прекрасні традиції, шлях миру і добра, яким слідували предки. Пронісши через роки депортації свою любов до рідної землі, і повернувшись, кримські татари зіткнулися з новими випробуваннями. Але ми сподіваємося, що права кримськотатарського народу будуть відновлені і кожен буде відчувати себе потрібним і повноцінним членом суспільства, повноправним громадянином нашої країни.

Сьогодні, на жаль, над кримськотатарським народом, як і 70 років тому, нависла велика небезпека. Українці, як ніхто інший, розуміють трагедію кримських татар, адже самі були жертвами червоного терору, пройшли через пекло Голодомору. Ще в радянські часи перше вагоме слово на захист кримськотатарського народу сказав саме українець - генерал Петро Григоренко. І сьогодні, після неспровокованої агресії Росії в Криму, нової хвилі репресій проти представників кримськотатарського народу стає зрозумілим:  тільки єдина, незалежна і демократична Україна може бути гарантом стабільного життя і розвитку кримськотатарського народу, всіх інших національностей, які проживають на Кримському півострові та Україні загалом.

Бажаю кримськотатарському народу сили і терпіння, миру й стабільності,  благополуччя кожній кримськотатарській сім'ї. Нехай не повторяться ті страшні події минулих часів, які принесли народу стільки горя.

Читайте також

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.