Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці відсвяткували День Європи

17 травня 2014 - 13:10

Відповідно до Указу Президента з 2003 року у третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. Його святкування вже стало доброю традицією для викладачів, співробітників, студентів ЗНУ та ЗНТУ. Цього року на території Запорізького національного університету за ніч «виросло» справжнє «європейське містечко». На площі працювали тематичні намети, в кожному з яких гості свята могли ознайомитися з будь-якою країною Європи, її традиціями, скуштувати страви національної кухні, отримати етнографічні сувеніри тощо.

Розпочалися урочистості підняттям прапора України.

Почесний гість свята – перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Григорій Самардак – у своєму привітальному слові підкреслив, що жителі нашого міста вже давно самоідентифікувалися як європейці. Звертаючись до студентів, посадовець подякував їм за блискучу організацію Дня Європи.

- Ви організували дуже яскраве, красиве свято!  Дивлячись на вас, у мене не виникає жодних сумнівів у європейському майбутньому сучасної молоді! Головне - не зупиняйтесь, а продовжуйте у тому ж напрямку, - дав настанову  студентам Григорій Самардак.

Ректор Запорізького національного університету Микола Фролов також привітав усіх зі святом, запевнивши, що з кожним роком запорізькі вузи наближаються до європейських стандартів. 

Особливістю цьогорічного свята стала танцювальна карта Європи. Вперше студенти ЗНУ та ЗНТУ влаштували на площі перед університетом справжній танцювальний флеш-моб, під час якого презентували різнокольоровий калейдоскоп сучасних та національних танців різних країн.

Завершивши свій виступ живим виконанням національного гімну України, студенти запросили почесних гостей свята здійснити подорож європейськими наметами.

Серед відвідувачів «європейського містечка» розповсюджувалися презентаційні матеріали. Всі охочі могли не лише розважитися, дізнатися безліч цікавого про країни Європи, а й здобути корисну інформацію щодо успіхів євроінтеграції нашої країни, про можливість участі в освітніх програмах академічних обмінів, завдяки чому можна здобути вищу освіту за кордоном.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області