Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будемо з хлібом і не тільки

21 квітня 2006 - 14:54

Сергій Лисенков звернув увагу журналістів на те, що із-за несприятливих погодних умов в минулому році не вдалося засіяти в повному обсязі озимі культури - було засіяно 303 тис. га.:

- Що особливо нас радує - озимі культури перезимували добре і прогнози, що внаслідок такої зими пропаде дуже багато посівів, на щастя, не підтвердились, - підкреслив перший заступник начальника Головного управління.

Сергій Володимирович зазначив, що на полях області повним ходом йдуть роботи – закінчено сівбу ранніх зернових культур, продовжується сівба соняшнику (посіяно близько 20 тис. га). За його словами, пізня весна викликала деякі труднощі в тому, що селяни вимушені проводити багато видів робіт одночасно – внесення добрив під озимину, підготовку ґрунту, сівбу тощо. Проте, як зазначив посадовець, селяни успішно проводять весняно-польові роботи.

Сергій Лисенков наголосив, що вперше сільське господарство користується такою підтримкою з боку держави – підприємства отримали вже 26,5 млн. грн. компенсації за сівбу озимих культур (за кожний засіяний гектар держава компенсувала 100 грн.) Сільгосппідприємствам ці кошти були доречні – вони купували паливо-мастильні матеріали, добрива, запчастини тощо. Також, в цьому році передбачається компенсація затрат посіву ярових (65 грн. за 1 га .) та зрошуваних культур (53 грн. за 1 га .)

Сергій Лисенков звернув увагу журналістів на тісну взаємодію банків з господарствами, вже в цьому році укладено договорів на кредитування на суму близько 200 млн. грн., з них 150 мільйонів вже потрапили на рахунки сільгосппідприємств.

Торкаючись проблем, перший заступник начальника Головного управління зазначив, що на даний час державою недостатньо виділено коштів для компенсації кредитів комерційних банків господарствам:

- На даний час отримано лише 8,7 млн. грн., та цих коштів достатньо тільки на компенсацію довгострокових кредитів 2004-2005 років. Будемо сподіватися, що Верховна Рада нового скликання розгляне питання виділення коштів на поточний рік, - зазначив Сергій Лисенков.

Наприкінці брифінгу посадовець відповів на запитання журналістів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області