Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «При реформуванні житлово-комунального господарства треба приділити особливу увагу роз’яснювальній роботі»

26 травня 2014 - 12:20

В облдержадміністрації відбулося підсумкове засідання обласної робочої групи з питань реформування житлово-комунального господарства регіону, яка протягом тижня працювала над розробкою Плану реформування житлово-комунального господарства Запорізької області. У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

- При реформуванні житлово-комунального господарства вкрай важливо приділити особливу увагу проведенню широкої інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо переваг створення ефективного власника житла,  надання мешканцям житлових будинків практичної допомоги у створенні ОСББ. Це стосується не лише розміщення роз’яснювальної інформації в ЗМІ, а й організації зустрічей з мешканцями багатоквартирних будинків для роз’яснення переваг створення ОСББ та визначення потенційних голів ОСББ, - зазначив Петро Гончарук.

Планом реформування ЖКГ передбачається низку заходів, зокрема, навчання представників органів місцевої влади, місцевого самоврядування та потенційних керівників ОСББ з питань створення та функціонування ОСББ, здійснення капітального ремонту та термомодернізації будинків, вирішення проблемних питань створення та функціонування ОСББ на місцевому рівні, приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня, підготовка та проведення конкурсів на надання послуг з обслуговування житлового фонду.

Окрема увага в Плані реформування ЖКГ області приділяється розвитку водного господарства. Так, до 1 січня 2015 року планується розробити стратегію розвитку водного господарства Запорізької області. Протягом червня-серпня поточного року буде забезпечено передачу мереж та обладнання, які є власністю обласної громади, що забезпечують водопостачання сільських районів області та використовують для водопостачання водозабірні споруди  КП «Міськводоканал» м.Запоріжжя, в позичку КП «Міськводоканал» м.Запоріжжя.

Для забезпечення водопостачання в  Запорізькому, Вільнянському, Новомиколаївському районах буде створено комунальні підприємства, забезпечено обладнання приладами обліку води.

В обласному бюджеті планується передбачити кошти для компенсації КП «Облводоканал» поетапного приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня, а також кошти для розробки ТЕО проекту забезпечення дніпровською водою центральних районів області. Крім того, планується розробити проектну документацію будівництва локальних каналізаційних очисних споруд у сел.Степногірськ та м.Василівка.

Один з найважливіших пунктів плану - розробка муніципальних енергетичних планів. Буде завершено розробку та затверджено оптимізовані схеми теплопостачання населених пунктів, у місцевих бюджетах будуть передбачені кошти на розробку МЕПів, а в обласному бюджеті – кошти на розробку Регіонального енергетичного плану.

- Одне з першочергових завдань – це зменшення витрат на теплозабезпечення об’єктів бюджетної сфери. Протягом літа необхідно провести енергоаудит бюджетної сфери, розпочати підготовку інвестиційних пропозицій для заміни котельного обладнання в бюджетній сфері, - зазначив Петро Гончарук.

Планом передбачається розробка положення про порядок проведення         конкурсного відбору підприємств  для  надання послуг з теплозабезпечення бюджетної сфери. Також буде проведено громадське обговорення  порядку проведення конкурсного відбору підприємств  для  надання послуг з теплозабезпечення бюджетної сфери з його подальшим затвердженням.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі