Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про стан та перспективи розвитку м'ясної промисловості в регіоні

26 квітня 2006 - 09:18

Начальник відділу тваринництва головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації проаналізував стан справ у галузі, в цілому, і висловив думку фахівців щодо визнання хибним попереднього загальнодержавного курсу на дрібнотоварне виробництво у м'ясній промисловості. Оскільки така політика призвела до руйнування потужних тваринницьких сільськогосподарських підприємств і не забезпечила гідної підтримки розвитку малих приватних та колективних ферм. Разом з тим, він зазначив, що держава вживає невідкладних заходів щодо виправлення становища. І вже намітилися позитивні зрушення у бік підвищення обсягів виробництва м'ясної продукції, а також збільшення в регіоні поголів'я великої рогатої худоби, свиней, птиці. Доповідач повідомив, що в області також починає відроджуватися вівчарство та навіть бджільництво і шовкарство.

У своєму виступі Олександр Ясинецький підняв ряд проблемних питань, що потребують негайного вирішення. Зокрема, він наголосив на необхідності подовження термінів надання довгострокових кредитів, які використовуються в галузі тваринництва, оптимізації імпорту м'яса та субпродуктів в Україну, визначення мінімальних закупівельних цін на тваринницьку продукцію на загальнодержавному рівні.

Підбиваючи підсумки, представник виконавчої влади наголосив, що ці питання мають регулюватися законами, які існують але, на жаль, не діють. Він запропонував Комітету підприємців АПК при Запорізькій торгово-промисловій палаті ініціювати звернення до Комітету підприємців АПК при ТПП України, Міністерства аграрної політики України, профільного комітету Верховної Ради нового скликання щодо нагального вирішення цих питань.

Учасники засідання підтримали ідею щодо позиціонування актуальних проблем тваринництва і визначення стратегічних напрямків їх вирішення на державному рівні. Вони запропонували, спираючись на позитивні приклади в регіоні, подати пропозиції для поширення цього продуктивного досвіду.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств