Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

26 квітня – День Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2006 - 09:27

Вже сплинуло 20 років від того страшного дня, коли Україна зазнала найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. За різними оцінками, впливу чорнобильської радіації зазнали сім мільйонів людей, три мільйони – це наші співвітчизники. І це не лише найбільша радіаційна катастрофа, а й екологічне і соціально-економічне лихо, яке охопило вісім відсотків населення України.

Турбота про людей, які постраждали, тим чи іншим чином, від наслідків Чорнобильської катастрофи є важливим завданням влади, яка повинна вирішувати цілу низку проблем. Зараз в області проживає понад 11 тисяч постраждалих громадян. Задля їх соціального захисту в області діє 9 державних програм, на їх реалізацію в цьому році передбачено в державному бюджеті 11855 тисяч гривень. Ці кошти спрямовуються на виплату підвищених пенсій по інвалідності, виконується програма оздоровлення постраждалих громадян, щорічно кожен потерпілий оглянутий медичними фахівцями, виділяються автомобілі для інвалідів Чорнобиля (в цьому році їх отримають 22 особи).

Також затверджена обласна програма соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2006 рік. Її напрямками є матеріально-побутове та соціально-медичне забезпечення, правовий захист, інформаційне забезпечення постраждалого населення області.

Хочу наголосити, що тільки спільними зусиллями ми зможемо забезпечити гідний рівень життя тим, хто заслужив це своїм внеском у ліквідацію наслідків глобальної катастрофи.

 

Голова Запорізької обласної
державної адміністрації
Євген Червоненко

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області