Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Провідні компанії машинобудування та металургії привезли до Запоріжжя свої новинки

27 травня 2014 - 14:10

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь в урочистому відкритті XXII міжнародної спеціалізованої виставки промислового обладнання та технологій «Машинобудування. Металургія - 2014», яка почала працювати у виставковому центрі «Козак-Палац».

- З упевненістю можу сказати, що машинобудування та металургія –  основні сектори економіки регіону. Продукція металургії та машинобудування займає левову частку в обсягах реалізації та  виробництва валового внутрішнього продукту. В цих двох галузях працює найбільша кількість людей. Незважаючи на непрості економічні та політичні умови, ми довели, що Запорізька область продуктивно працює, зберігаючи мир і спокій,  зберігаючи робочі місця. А це, безумовно, дає впевненість у завтрашньому дні, в тому, що у людей є майбутнє,  - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець ознайомився з представленими на виставці сучасними верстатами, механізмами та технологічним обладнанням, інструментами та оснащенням, контрольно-вимірювальними приладами, автоматикою, сировиною тощо.

На виставці своє обладнання вже традиційно презентує металургійний комбінат «Запоріжсталь». Його продукція широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку та в багатьох країнах світу. На експозиції підприємство представляє каталоги основної продукції, орієнтованої на автомобілебудування, сільськогосподарське, транспортне машинобудування, вагонобудування та інші галузі.

Також серед постійних учасників - підприємство «Тріада - Зварювання», що спеціалізується на проектуванні та розробці технологій із застосуванням промислових роботів для автоматизації зварювальних процесів.

Компанія «Абпланалп Україна» - одна з найбільших європейських фірм- постачальників - презентує сучасні технології від світових виробників в області обробки металів і пластмас.

Уперше на виставці - Trade Corporation AIK - EKO - лідер сучасного інжинірингу.

На стенді українського підрозділу італійської групи Camozzi (виробника пневматичних компонентів для промислової автоматизації) продемостровані можливості з випуску стандартних і спеціальних пневматичних виробів на власних виробничих площах.

Упровадження сучасних стандартів промислової автоматизації - один з головних акцентів виставки. Зокрема, компанія «АСКОН-КР» презентує програми комплексної автоматизації інженерної підготовки виробництва в машинобудуванні - від систем тривимірного моделювання до управління проектуванням і електронним архівом документації.

Інноваційні розробки традиційно представляють не тільки науково- дослідні інститути, а й вищі навчальні заклади: лабораторія новітніх технологій Запорізького національного університету - розробник комплексних технологій інтенсифікації та енергозбереження виробничих процесів, Національна металургійна академія України, Приазовський державний технічний університет, Харківський політехнічний інститут.

З лабораторним обладнанням на виставці працює компанія «АЛТ Україна», ТОВ «Еталон-Прилад» (м. Харків) - одне з провідних підприємств України в галузі засобів вимірювальної техніки; «Полтавський алмазний інструмент» - виробник інструменту для обробки металу, дерева та скла.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 817-го дня війни

В Запоріжжі об’єднали зусилля для подальшого розвитку краю: ідеї, плани, рішення

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області