Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Для використання благодійних внесків у лікарнях за призначенням треба унеможливити контакт персоналу з готівкою»

4 червня 2014 - 14:44

В облдержадміністрації відбулося засідання координаційної ради з проблемних питань системи охорони здоров’я області, яке провів заступник голови ОДА Петро Гончарук.

- Сказати, що за останній час у медичних закладах та аптеках щось змінилося на краще, я не можу. Люди, як і раніше, стикаються з неповагою, з принизливим та неуважним ставленням медичного персоналу. Днями я й сам зіткнувся з такою проблемою в одній з аптек міста: купував дві упаковки однакових ліків, але одна з них була дорожча. На прохання до аптекаря пояснити мені, чому різна вартість, мене намагалися вигнати з аптеки, і лише через мою наполегливість жінка пояснила, що друга упаковка – з нової партії, тому за новими цінами. З такими грубощами люди зустрічаються постійно і в аптеках, і в лікарнях, хоча це неприпустимо, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець наголосив, що для людяного ставлення до пацієнтів не потрібно нічого, крім бажання. Він зазначив, що для реформування галузі необхідно впроваджувати страхову медицину, яка передбачає контроль за роботою лікарів, за  обґрунтованістю їх призначень пацієнтам. Члени координаційної ради обговорили «за» і «проти» цієї новації.

- Дуже серйозна проблема – це вилучення коштів у лікарнях від пацієнтів під виглядом так званих «благодійних внесків». Звісно, це передбачено законодавством, але в деяких лікарнях такі внески стають обов’язковими, а велика частина коштів ніде не фіксується та, відповідно, не витрачається за призначенням. Тож нам необхідно розробити таку систему, яка унеможливлювала би передачу готівки працівникам лікарні. Один з оптимальних варіантів – встановлення терміналів для перерахунку коштів на спеціально створені рахунки, грошові потоки на яких контролюватимуться, - зазначив Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни