Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Райони області освоюють сільський зелений туризм

11 червня 2014 - 16:27

В обласній державній адміністрації відбулося засідання за «круглим столом» з актуальних питань розвитку сільського зеленого туризму, яке провів директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислав Мороко.

В обговоренні взяли участь представники обласного відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні, державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва» в області, власники сільських зелених садиб, ГУ Держземагентства та ГУ Міндоходів в області, ВАТ "Запоріжжяобленерго",  обласного управління водних ресурсів тощо.

Про стан сучасного  сільського зеленого туризму на території Запорізької області поінформував Владислав Мороко.

Наразі функціонує 31 садиба сільського зеленого туризму. Найбільше їх у Бердянському районі - 18, Запорізькому - 4, Мелітопольському - 2, а також по одній - у Вільнянському, Куйбишевському, Новомиколаївському, Оріхівському, Приазовському, Чернігівському та Якимівському районах.

Залучення інвестицій у розвиток туристичної сфери здійснюється в рамках Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року та комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва.

Із результатами досліджень, проведених науковцями щодо перспектив розвитку агротуризму в різних регіонах країни, у тому числі і в Запорізькій області, учасників засідання ознайомила декан економічного факультету Запорізького національного університету Алла Череп. За її словами, найбільше розвинута агротуристична галузь на Західній Україні. Приміром, у Львівській області створено 200 осель зеленого туризму, які активно відвідують іноземні туристи. У Дніпропетровській області наразі працює 16 садиб, на черзі - відкриття ще двох.

При цьому Алла Череп повідомила, що згідно з проведеним опитуванням, туристи бажають не просто відпочити на природі, а отримати яскраві враження, набути цікавих навичок, пізнати традиції, і це обов’язково треба врахувати тим, хто працює над створенням своїх садиб.

Директор обласного краєзнавчого музею Георгій Шаповалов висловив переконання, що створення сільських зелених садиб - перспективна галузь для Запорізького краю. В області багато природних та історичних об’єктів, поблизу яких не просто можна, а необхідно створювати такі комплекси. Це й острів Хортиця, і узбережжя Дніпра або Конки, Кам’яні могили тощо.

На думку учасників «круглого столу», серед  кроків, які необхідно вжити для того, щоб активізувати жителів сільської місцевості, - врегулювання законодавчої бази, надання преференцій, організація навчання майбутніх господарів садиб та популяризація такого відпочинку серед населення краю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області