Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Переселенці з Донбасу вдячні якимівцям за прийом

16 червня 2014 - 13:19

Цими вихідними група запорізьких журналістів побувала в Якимівському районі, зокрема в ДОЗ «Меркурій», де знайшли прихисток вимушені переселенці з Донбасу.

Як повідомила керівник оздровчого закладу Марія Тартична, тут наразі перебуває 81 людина, в основному жінки з дітьми, яких привезли зі Слов’янська волонтери 8 червня.  За цей час районна влада налагодила  забезпечення їх усім необхідним. Завдяки допомозі підприємців, місцевого населення  організовано повноцінне харчування – триразове для дорослих та п’ятиразове – для дітей. Також у достатній кількості є одяг, засоби гігієни, медикаменти.

Журналісти на власні очі переконалися, що в житлових приміщеннях є все необхідне для комфортного проживання: охайні кімнати, санвузол, холодна та гаряча вода. Діти залюбки купаються в басейні, який, до речі, наповнений йодованою водою з лікувальними властивостями. З вдячністю відгукуються про прийом і самі гості.

- Ми добиралися сюди 18 годин. Готові були харчуватися хоч сухими пайками, лиш би вирватися з-під куль. А тут ми зустріли такий душевний прийом.   Харчування чудове, щодня на столі свіжі овочі, фрукти. Ми дуже вдячні і владі, і волонтерам, і місцевим жителям, які сприйняли нашу біду, як свою, - зазначила жителька Слов’янська Валентина Горносталь.

Загалом, за словами голови Якимівської райдержадміністрації Анатолія Блохи, в районі вже прийняли понад 150 переселенців і найближчим часом очікують ще порядку 100 осіб.

- Ми готові їх прийняти. Коли трапилася ця біда, ми зібрали весь актив району, підприємців, пояснили ситуацію. Всі відгукнулися на прохання про допомогу, тому в нас немає проблем із забезпеченням продуктами, одягом та іншими необхідними речами. У постійному режимі з переселенцями контактують працівники соціальної служби, центру зайнятості, пенсійного фонду та надають консультації чи послуги відповідно до потреб, - повідомив голова Якимівської райдержадміністрації Анатолій Блоха.

Керівник району запевнив, що принаймні до кінця літа переселенці можуть тут залишатися. Але якщо виникне потреба продовжити цей термін, шукатимуть шляхи і можливості.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович