Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діалог між владою та бізнесом в Енергодарі повинен стати більш конструктивним

16 червня 2014 - 14:21

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак взяв участь у розширеному засідання Енергодарської міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Серед учасників заходу - директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Елла Слепян, голова регіональної ради підприємців Ірина Лех, директор Регіонального фонду підтримки підприємництва в області Володимир Степаненко, голови правління ГО “Бізнес-Союз” Порада” Олена Єрьоменко.

У ході засідання посадовці окреслили перспективи розвитку малого і середнього бізнесу на 2015-2016 роки, а також відповіли на запитання підприємців з Енергодару, а також Кам'янсько-Дніпровського та Великобілозірського районів.

Коментуючи бізнес-клімат в Енергодарі, перший заступник голови ОДА Григорій Самардак відзначив, що на території необхідно активніше налагоджувати діалог та співпрацю між бізнесом та владою, залучати підприємців до роботи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Зокрема посадовець порівняв ситуацію в Енергодарі та Мелітополі. Так, в Мелітополі чисельність населення всього в два рази більше, але при цьому кількість фізичних осіб-підприємців більше в шість разів, кількість малих підприємств - в 3,3 рази, кількість зайнятих та найманих працівників, задіяних у малому і середньому підприємництві - в п’ять разів. Тож, з метою налагодження дієвого діалогу бізнесу та влади, Григорій Самардак рекомендував на території провести місцевий форум для підприємців.

Щодо розробки проекту Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2015-2016 роки, директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Елла Слепян повідомила, що робота у цьому напрямку проводиться з урахуванням результатів виконання програм за минулі роки. Планується, що до Комплексної програми будуть включені конкретні проекти кожної території. При цьому вона відзначила, що заходи програми повинні ґрунтуватися на нових напрямках розвитку бізнесу, одне з яких - «агротуризм». Пропозиції мають бути надані до Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації до першого серпня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович