Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі вимушені переселенці знаходять допомогу

17 червня 2014 - 10:56

На Запоріжжі  вимушені переселенці знаходять допомогу

До регіону продовжують прибувати вимушені переселенці. Станом на сьогодні на території області проживає 1200 осіб з Донеччини та Луганщини,  415 – з Автономної Республіки Крим.

Переселенців з Криму, які знайшли прихисток у селі Гусарка Куйбишевського району, відвідав начальник управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко. Після анексії півострова ще в кінці лютого сім'я Шанаурових з чотирма дітьми вирішила переїхати на континентальну Україну. Розташувалися в будинку матері глави родини.

Найменших дітей, як стверджує подружжя, влаштовано до дитячого садочка. Самі ж, щоб не бути тягарем для родичів, працюють на різних тимчасових роботах у селі. Єдина проблема, яку не можуть вирішити, – оформлення права власності на будинок.

- Проблема цієї сім'ї відображає всю недосконалість нашої системи управління. Вони живуть у старій колгоспній хаті, побудованій ще в 50-ті роки. Враховуючи те, що  документів на неї ніяких немає, подружжя не може оформити спадщину та право власності, як наслідок – люди не можуть зареєструватися та стати на облік до центру зайнятості, щоб отримувати допомогу по безробіттю. За новим законодавством реєстр здійснює тільки районне відділення Укрдержреєстру, де вимагають наявність свідоцтва на право власності, якого просто немає, оскільки і документи на будинок теж відсутні. Розірвати це замкнуте коло здатна тільки реформа системи влади, що дасть можливість ефективно вирішувати такі проблеми на рівні місцевої ради шляхом відповідного рішення сесії. Такі зміни істотно полегшать життя людям та сприятимуть зменшенню корупції в органах реєстрації, - зазначив посадовець.

На сьогодні в Куйбишевському районі проживає 21 переселенець, 14 - з АР Крим та семеро з Донбасу. Відносно маленька кількість біженців пояснується тим, що район межує з Донецькою областю, а переселенці намагаються їхати якнайдалі від зони військового конфлітку.

Олександр Зубченко вручив родині Шанаурових продуктові набори та запевнив, що влада зробить все можливе, аби їм допомогти. Керівництво селищної ради наразі відпрацьовує питання  їх працевлаштування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі