Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Компенсацію на комунальні послуги можна оформити вже зараз

17 червня 2014 - 12:08

Компенсацію на комунальні послуги можна оформити вже зараз

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан під час брифінгу поінформував журналістів про організацію роботи щодо виплати населенню компенсації тарифів на комунальні послуги.

Як повідомив посадовець, з першого липня набуває чинності постанова Кабінету Міністрів України №83 «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги», яка передбачає впровадження нового виду допомоги на оплату комунальних послуг - компенсацію витрат на послуги газопостачання, опалення та централізованого водозабезпечення. Фінансування  буде здійснюватися за рахунок субвенції з Державного бюджету України.

Важливо, що право на отримання такої допомоги мають не тільки малозабезпечені, але й ті сім’ї, в яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців нижчий за прожитковий мінімум, який буде визначатись у залежності від складу сім’ї.

Звернутися за призначенням компенсації може особа, яка зареєстрована в житловому приміщенні. Компенсація розраховується як різниця між розміром плати за послуги газопостачання, централізованого опалення та водопостачання (у межах норм споживання) після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цінової політики. При цьому при нарахуванні компенсації не береться до уваги майновий стан родини, але враховуються норми житлової площі загального користування та норми споживання комунальних послуг, з урахуванням яких призначається житлова субсидія. Компенсація надається на безповоротній основі.

Важливий аспект: якщо одержувач компенсації перестає сплачувати свою частину за комунальні послуги, програма фінансування припиняється.

Як підкреслив Ігор Мещан, уже відпрацьовано єдину систему оформлення компенсації.

- Ми намагаємося до мінімуму скоротити час перебування людей в органах соцзахисту. Так, заяву можна заповнити вдома, попередньо її роздрукувавши. Налагоджена співпраця з пенсійним фондом для отримання інформації про розміри пенсій. У період масового оформлення компенсацій наші спеціалісти працюватимуть без обідніх перерв, а робочий день буде продовжено. Однак звертаюсь до запоріжців з проханням не затягувати з оформленням компенсації, не чекати початку опалювального сезону, - наголосив Ігор Мещан.

За попередніми підрахунками отримати компенсацію можуть понад 130 тис. жителів області. Призначатиметься компенсація з місяця написання заяви до завершення опалювального періоду 2014-2015 років.

 

Довідково: станом на 1.01.2014 встановлений прожитковий мінімум для дітей до 6 років складає  1032 грн.; для дітей від 6 до 18 років - 1286 грн.; для працездатних осіб - 1218 грн.; для тих, хто втратив працездатність - 949 грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки