Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область отримала 18 нових автомобілів швидкої допомоги

17 червня 2014 - 14:28

У рамках реалізації Національного проекту «Вчасна допомога» та на виконання Закону України «Про екстрену медичну допомогу» Запорізький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 18 нових автомобілів швидкої допомоги, що будуть передані підстанціям регіону.

Ключі від нових карет швидкої представникам підстанцій вручив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

- Потрібно перевірити рівень готовності машин, щоб ми були впевнені  в тому, що ці авто знаходяться в повній бойовій готовності. Отримані карети швидкої допомоги оснащені сучасним обладнанням, яке дозволить працівникам служби швидкої медичної допомоги надавати екстрену допомогу жителям області на більш якісному та високому рівні. Зараз офіційно в області зареєстровано 192 машини, але реально на лінії виїжджало лише 154. Загалом на сьогодні центр екстреної медичної допомоги має отримати 66 карет швидкої, 26 з яких уже працюють на підстанціях Запорізької області. Сьогодні надійшла друга партія у кількості 18 автівок. Решта машин проходять процес оформлення, отримання номерів та установки обладнання, - повідомив посадовець.

За словами Петра Гончарука, завдяки отриманню цих машин автопарк екстреної медичної допомоги вдалося оновити на 70 %. Тепер автомобілі мають якомога оперативніше пройти техогляд. Посадовець запевнив, що разом з депутатами обласної ради сприятимуть вирішенню цього питання.

 

Довідково.

Автомобілі Peugeot Boxer є сучасними високотехнологічними автомобілями, що поєднують у собі безпеку, комфорт, надійність, паливну економічність та екологічність. Мікроклімат у кабіні забезпечується системою кондиціонування повітря, а в салоні - автономною автоматичною кліматичною установкою. Встановлена система освітлення, світлової та звукової сигналізації з гучномовцем.

Враховуючи важкі умови експлуатації та наявність на борту великої кількості медичного електрообладнання, в салоні встановлена додаткова акумуляторна батарея. Сам салон автомобіля виконаний з пластикових панелей, що підвищує його практичність, забезпечує простоту, якість і зручність санітарної обробки. Карети швидкої допомоги повністю укомплектовані медичним обладнанням для діагностики та надання екстреної медичної допомоги хворим та постраждалим на догоспітальному етапі, а також моніторування життєвих функцій під час транспортування пацієнтів до лікувально- діагностичних закладів області.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні