Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці вносять свої пропозиції до проекту змін до Конституції України

19 червня 2014 - 09:28

Запоріжці вносять свої пропозиції до проекту змін  до Конституції України

В області триває широке громадське обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України». Як повідомив начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, вже проведено понад 300 тематичних дискусій, зустрічей на підприємствах, в установах та організаціях, засідань «круглих столів» тощо, у яких взяли участь понад 12 тис. жителів області.  Найактивніше цю роботу розгорнули у м.Запоріжжя, Оріхівському, Приморському, Токмацькому, Гуляйпільському та Запорізькому районах.

Керівництвом облдержадміністрації поставлено завдання дійти до кожного трудового колективу, до жителів кожного міста і села навіть у віддалених куточках. При цьому голова ОДА Валерій Баранов вимагає від керівників міст та районів неформального ставлення до цієї роботи, особистої участі у зустрічах, ретельного збору та систематизації всіх зауважень, що подаються громадянами.

До процесу обговорення активно долучились провідні науковці регіону – декан факультету соціології та управління ЗНУ Максим Лепський, професор ЗНУ Тетяна Ніколаєва, завідувач кафедри теорії та методики виховання обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Микола Мальований, доктор юридичних наук Тетяна Коломоєць тощо.

 На сьогодні надійшло вже понад 230 пропозицій. Основні з них – скасування недоторканості народних депутатів України, скорочення кількісного складу Верховної Ради України до 225 осіб, закріплення принципу невтручання органів самоврядування різного рівня у діяльність одне одного, посилення вимог до осіб, які балотуються у Президенти України, народні депутати України, депутати місцевих рад, надання головам державних представництв права координувати роботу підприємств, установ та організацій державної та комунальної власності, формування державних представництв не лише на обласному, але й на районному рівні,  встановлення чітких термінів утворення парламентської коаліції, збереження норми щодо судового захисту прав органів місцевого самоврядування тощо.

Громадське обговорення буде тривати до початку жовтня. Аналіз пропозицій та проміжні підсумки керівництво обласної виконавчої влади підбиває щомісяця.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок