Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мобільна лабораторія з енергоаудиту забезпечена сучасним обладнанням

19 червня 2014 - 11:01

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань реалізації компоненту з енергоефективності в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ».

У рамках Тристоронньої Грантової Угоди, яка була підписана між керівництвом обласної влади та Представництва ПРООН в Україні, на території регіону має бути створена мобільна лабораторія з енергоаудиту та розроблена енергокарта.

Планується, що робота над енергетичною картою буде завершена до кінця літа, а ось для мобільної лабораторії високовартісне сучасне обладнання вже придбано.

Як повідомив координатор Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Запорізькій області Олександр Рябий, для роботи лабораторії придбано тепловізор, газоаналізатор, портативний витратомір, люксметр та інфрачервоний пірометр на загальну суму понад 464,7 тис. грн..

- Маємо напрацювати механізм, який дозволить нам у стислі  терміни поставити на баланс обладнання та почати використовувати його за призначенням - для проведення енергоаудиту бюджетних закладів соціальної сфери, - поставив завдання Петро Гончарук.

Наразі в області нараховується понад 850 об’єктів (без урахування м. Запоріжжя), на яких потрібно провести енергетичний аудит. Спеціалісти Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА вже найближчим часом почнуть збирати заявки на проведення енергетичного аудиту закладів.

За підсумками обговорення вирішено провести конкурс, на якому буде відібрано громадську організацію, яка візьме на баланс обладнання, та в свою чергу займеться пошуком ліцензованої організації, спеціалісти якої матимуть сертифікати на проведення енергоаудиту. Після підписання договору можна буде розпочати проведення енергетичного аудиту бюджетних закладів соціальної сфери Запорізького краю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді