Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Двомісячник з охорони рибних ресурсів проведено на високому рівні

19 червня 2014 - 15:26

В обласній державній адміністрації відбулася нарада, на якій підбито підсумки виконання заходів двомісячника з охорони рибних ресурсів у період нересту, який проходив з першого квітня по перше червня поточного року.

Розпочалась нарада з того, що голова ОДА Валерій Баранов вручив учасникам процесу подяки облдержадміністрації за активне проведення рибоохоронної роботи в період нересту.

- Цей двомісячник пройшов, як ніколи, активно та ефективно. Це відбулося завдяки щільній взаємодії з громадськістю. Сподіваюсь, у наступному році ми не втратимо темпи та наша співпраця буде продовжена й поглиблена, - зазначив, вручаючи подяки активістам, Валерій Баранов.

Засідання продовжив заступник голови - керівник апарату ОДА Олег Ніколенко. Члени робочої групи прозвітували про виконання заходів, передбачених планом.

За даними управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Запорізькій області протягом звітного періоду  проведено 249 рибоохоронних рейдів, викрито 670 правопорушень, вилучено 19,6 тонни водних біоресурсів, 402 одиниці незаконних знарядь лову, а також 15 транспортних засобів. Також організовано рибоводні пункти по встановленню штучних нерестовищ.

На особливий контроль було взято роботу водосховищ. Щоденно здійснювався обмін інформацією з філією Дніпровської гідроелектростанції ПАТ «Укргідроенерго». Рівень води в Каховському та Дніпровському водосховищах залишався в межах допустимих добових коливань.

Серед вжитих заходів - посилення державного ветеринарно – санітарного контролю за реалізацією риби на агропродовольчих ринках, а також за надходженням, переробкою, зберіганням та реалізацією риби. Так,  ГУ ветеринарної медицини в Запорізькій області  перевірено 758 підприємств з обігу риби та продукції з неї. За результатами  до адміністративної відповідальності притягнуто 56 осіб (на суму 3060 грн.). На агропродовольчих ринках проведено експертизу 748 партій прісноводної риби  вагою 62,6 тонни.

Крім того, проведено роботу з недопущення протиправного продажу свіжої риби в місцях стихійної торгівлі. Перевірено 47 підконтрольних об’єктів та 165 автомобілів на предмет законності надходження, зберігання, перевезення та реалізації риби. За цей час ліквідовано вісім місць стихійної торгівлі тільки в Запоріжжі, вилучено з обігу 55 кг неякісної та небезпечної риби.

За даними Державної екологічної інспекції, на водних об’єктах регіону в рамках операції «Нерест 2014» проведено 10 рейдових перевірок, складно 67 протоколів про адміністративні правопорушення, 55 з яких направлено до суду. Накладено адміністративних стягнень на загальну суму 578 грн., розраховано збитків на загальну суму 11686 грн.

Також ГУМВС України в Запорізькій області проводились перевірки на р. Дніпро  та водосховищах. Здійснено 47 рейдів, зареєстровано 16 фактів браконьєрства, складено 17 адміністративних протоколів, вилучено 21 незаконну рибальську сітку, три плавзасоби та 1447 кг  виловленої риби.

Коментуючи ці факти, заступник голови-керівник апарату ОДА Олег Ніколенко зауважив, що підбиття підсумків не означає завершення роботи.

- Ми дійсно ефективно попрацювали  ці два місяці, зроблено багато корисного, є позитив. Разом з тим, виявлено й недоліки, недоопрацювання та проблемні питання, які мають бути вирішеними, - підкреслив Олег Ніколенко.

Серед основних проблем, які в подальшому постануть перед членами робочої групи, - недостатнє фінансування рибоохоронних заходів, урегулювання певних законодавчих аспектів,  зариблення водоймищ тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів