Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тарифи на перевезення пасажирів і багажу в області приводять до економічно обгрунтованого рівня

20 червня 2014 - 11:51

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань встановлення  тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

У заході взяли участь представники 15 автоперевізників області, профільних структурних підрозділів ОДА, а також представники громадськості.

Як повідомили в Департаменті економічного розвитку та торгівлі, з 2010 року в області на перевезення пасажирів встановлено тариф у розмірі 0,23 грн. за один кілометр проїзду пасажира. За чотири роки відбулися відчутні зміни: зросла вартість паливновно-мастильних матеріалів, підвищився мінімальний розмір заробітної плати, збільшились витрати автопідприємств на придбання автомобільних шин,  на ремонт і технічне обслуговування рухомого складу автопарків.

Працювати в таких умовах, як зазначили представники підприємств автоперевізників області, вже неможливо, адже прибутки набагато менші за витрати. За таких умов асоціація «Запоріжоблавтотранс» звернулась до облдержадміністрації стосовно збільшення тарифів на перевезення пасажирів і багажу в автобусах внутрішньообласного сполучення.

- Зрозуміло, що прийняття нових економічно обґрунтованих тарифів дозволить стабілізувати фінансову ситуацію автотранспортних підприємств області та ліквідувати їх збитковість. Але водночас нові ціни на перевезення – це тягар для нашого населення. Тому потрібно, щоб кожна копійка була економічно обгрунтована, - підкреслив Петро Гончарук.

У Департаменті економічного розвитку та торгівлі повідомили, що під час розгляду  розрахункових матеріалів, наданих автоперевізниками, щоб уникнути посилення соціальної напруги в регіоні, особлива увага приділялась наявності детального економічно-правового обґрунтування кожної найменшої величини витрат та доцільність їх включення до складової тарифу.

За результатами наради узгоджено проект розпорядження голови ОДА «Про встановлення  тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні» з встановленням тарифу  0,33 грн. за один пас/км. Текст документа буде розміщено на сайті облдержадміністрації у розділі «Регуляторна політика». Протягом місяця кожен бажаючий може долучитися до обговорення питання та внести свої зауваження.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів