Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У галузі культури налагоджують систему прозорої фінансової звітності

20 червня 2014 - 14:36

У галузі культури налагоджують систему прозорої фінансової звітності

Директор театру ім. Магара Володимир Панькін відзвітував перед громадськістю про підсумки роботи закладу в театральному сезоні 2013-2014 років. У заході взяв участь директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Владислав Мороко.

- Наш Департамент завжди є відкритим для громадськості. Яскравим проявом цього є публічні звіти керівників закладів культури. Наразі дуже гострою є проблема відсутності прозорої фінансової звітності. Як наслідок – представників культури постійно звинувачують у присвоєнні державних грошей. Ми ставимо собі за мету розвіяти ці домисли, - зазначив посадовець.

Перший блок публічного звіту Володимира Панькіна стосувався творчої та виробничо-фінансової діяльності театру, його репертуару, кадрів та матерально-технічної бази.

Після звіту відбулося спілкування з представниками громадськості, яких, у першу чергу, цікавили питання боротьби з хабарництвом та нецільовим використанням державних коштів.

- Якщо ви любите цей заклад, турбуйтеся про нього.  Якщо є певні недоліки, і ви їх бачите, приходьте, давайте спілкуватися та разом знаходити вихід. Усі побажання та конструктива критика, які я почув на свою адресу, будуть враховані, - запевнив слухачів директор театру Володимир Панькін.

Владислав Мороко, в свою чергу, виступив з пропозицією створити цілий цикл фінансових звітів, які окремо будуть розміщені на сайті облдержадміністрації.

- Порадившись з керівниками обласних закладів культури, ми дійшли висновку, що потрібно також створити дорадчий орган при Департаменті на кшталт ради директорів, де порушуватимуться та вирішуватимуться всі нагальні та гострі питання, що виникають у роботі наших установ. Таким чином ми зможемо і покращити їх діяльність,  і оперативно реагувати на будь-яку критику, - зазначив посадовець.

Наступними з публічними звітами, за словами Владислава Мороко, виступлять перед громадськістю начальники управлінь культури Гуляйпілля та Чернігівки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів